HUNGRY X LAMBROS VAKIAROS

Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για rigatoni με κιμά

Κάθε εβδομάδα, ο Λάμπρος Βακιάρος θα προτείνει για τους πάντα Hungry αναγνώστες του OneMan τις πιο εύκολες, γρήγορες και φυσικά νόστιμες συνταγές. Σήμερα, το μενού έχει μακαρόνια με κιμά.

Αν υπάρχει ένα φαγητό που σε κάνει πάντα χαρούμενο, αυτό είναι τα μακαρόνια με κιμά. Τα ζυμαρικά ανακατεύονται με τον κιμά και τη ζουμερή σάλτσα σου και πασπαλίζονται με μπόλικο τριμμένο τυρί. Ευτυχία.

Μπορεί να μιλάμε για ένα πιάτο που έχει ταυτιστεί με την παιδική μας ηλικία και τον ορισμό του comfort food, αλλά η συνταγή για μακαρόνια με κιμά έχει τα μυστικά της – από το κομμάτι κρέατος που θα επιλέξεις για τον κιμά μέχρι το κατάλληλο ζυμαρικό. Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες και η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

Μακαρόνια με Κιμά

Υλικά

  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (λάπα)
  • 30 γρ. + 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 70 γρ. πελτέ τομάτας
  • 240 γρ. γλυκό κρασί
  • 240 γρ. χυμό τομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 7 γρ. flavorits® THE BOOST
  • 750 γρ. ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 500 γρ. μακαρόνια Rigatoni
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 80 γρ. τυρί παρμεζάνα (τριμμένο)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, χωρίς καθόλου ελαιόλαδο για τουλάχιστον 3 λεπτά. Λαδώνουμε τον κιμά με 2 κ.σ./30 γρ. ελαιόλαδο, τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα και φροντίζουμε να τον απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια της. Καβουρδίζουμε πάρα πολύ καλά μέχρι ο κιμάς να έχει ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα.
    (!) Αν στον κιμά έχουν δημιουργηθεί χοντρά κομμάτια σαν σβόλοι, τα σπάμε με έναν αβγοδάρτη.
    (!) Αυτό το βήμα είναι το σημαντικότερο για ένα πεντανόστιμο κιμά.
  2. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με 2 κ.σ./30 γρ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, έως ότου αρχίζει να καραμελώνει περίπου για 8′-10′.
  3. Ενώνουμε το κρεμμύδι με τον κιμά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τον πελτέ, σβήνουμε με το Σαμιώτικο κρασί και περιμένουμε για 1′, μέχρι σχεδόν να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό τομάτας, τη δάφνη, το flavorits® THE BOOST και τον ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε (4-5) για περίπου 45 – 60 λεπτά.
  4. Βράζουμε τα rigatoni σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία. Κρατάμε μια κούπα νερό από τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.
    (!) PRO TIP: Χρησιμοποιώ ζυμαρικά rigatoni γιατί ο κιμάς εισχωρεί μέσα στις τρύπες και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό.
  5. Τα προσθέτουμε στον κιμά, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3΄. Αν χρειαστεί έξτρα νερό προσθέτουμε.
  6. Αποσύρουμε από την εστία και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας γρήγορα, έως ότου ενσωματωθεί.
  7. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες συνταγές στο site του Λάμπρου Βακιάρου και στο Instagram @iamvakiaros.