ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Η κυκλαδίτικη φουρτάλια έχει «γεύση» καλοκαιριού, ήλιου και θάλασσας

Η ΑΛΦΑ με Θαλασσινό Αλάτι συνοδεύει την κυκλαδίτικη φουρτάλια ή φρουτάλια, ένα αγαπημένο πιάτο που έχει συνδεθεί με την Άνδρο.

Η ελληνική κουζίνα είναι πολλά περισσότερα από μια απλή συλλογή συνταγών. Είναι αναμνήσεις, παραδόσεις και συναισθήματα. Είναι τα τραπέζια της Κυριακής που μας ένωναν, τα καλοκαίρια στο χωριό, οι μυρωδιές που ξυπνούν εικόνες από την παιδική μας ηλικία. Είναι η φιλοξενία και η χαρά του να μοιράζεσαι, από τα πλούσια μαγειρευτά της γιαγιάς μέχρι τα μεζεδάκια που συνοδεύουν μία παγωμένη μπύρα.

Τα πιάτα που αγαπήσαμε βασίζονται σε απλά, αγνά υλικά, που μετατρέπονται σε γαστρονομικά αριστουργήματα χάρη στη σοφία της παράδοσης. Το ελαιόλαδο, το θαλασσινό αλάτι, τα αρωματικά βότανα είναι η βάση για γεύσεις αυθεντικές και γεμάτες νοσταλγία.


Έτσι και η ΑΛΦΑ έκανε ένα ακόμα βήμα για να δημιουργήσει γεύσεις που μας ταξιδεύουν στην ελληνική παράδοση, παρουσιάζοντας τη ΑΛΦΑ με Θαλασσινό Αλάτι. Μια μπύρα που γεννήθηκε από τη βαθιά σύνδεση με τη γη, τη θάλασσα και τις γεύσεις που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας. Αυτή η εκδοχή lager μπύρας φέρνει στο ποτήρι μας τη νοσταλγία των καλοκαιρινών διακοπών και τη φρεσκάδα του θαλασσινού αέρα.

Είναι εμπνευσμένη από την ελληνική κουλτούρα και τις γεύσεις που μας συνδέουν με τον τόπο μας. Η θάλασσα, που πάντα υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ταυτότητας, συναντά την παράδοση και δημιουργεί ένα μοναδικό συνδυασμό. Η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας θαλασσινού αλατιού από τις φημισμένες αλυκές του Μεσολογγίου δίνει στη μπύρα μια διακριτική αλμυρή νότα, που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τη γεύση της.


Το θαλασσινό αλάτι λειτουργεί αρμονικά με τους εκλεκτούς αρωματικούς λυκίσκους, δημιουργώντας μια μπύρα ισορροπημένη και αναζωογονητική, που διατηρεί την αυθεντικότητα της κλασικής ΑΛΦΑ, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια αναβαθμισμένη γευστική εμπειρία.

Είναι η μπύρα που με μεταφέρει νοερά στις καλοκαιρινές μου διακοπές

Στις στιγμές που καθόμαστε σε ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι με φίλους, απολαμβάνοντας τον ήλιο, τη θάλασσα και τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Είναι η μπύρα που συνοδεύει την κυκλαδίτικη φουρτάλια ή φρουτάλια, ένα αγαπημένο πιάτο που έχω συνδέσει με την Άνδρο.
Νησί με αυθεντική της ομορφιά, συνδυάζει την κοσμοπολίτικη αύρα με το ανεπιτήδευτο ελληνικό καλοκαίρι και είναι το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσει κανείς μια παγωμένη μπύρα. Η παραδοσιακή ανδριώτικη ομελέτα με πατάτες, χωριάτικο λουκάνικο, αρωματικά βότανα και τριμμένο βολάκι, είναι ένα πιάτο που αναδεικνύει την απλότητα και τη γευστική παράδοση της Άνδρου. Παραδοσιακά, οι πατάτες μαγειρεύονται στη γλίνα του χοιρινού και για όλο το φαγητό απαιτείται σιγανό μαγείρεμα. Σερβίρεται ως μεζές αλλά και ως κυρίως πιάτο με ζεστό χωριάτικο ψωμί.


Η ελληνική γαστρονομία δεν είναι μόνο φαγητό – είναι μια εμπειρία που μας ταξιδεύει. Κάθε μπουκιά είναι μια ιστορία, κάθε συνταγή μια παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά. Από τις ταβέρνες στα νησιά μέχρι τις οικογενειακές συνταγές που κληρονομήσαμε.

Exit mobile version