Η κλασική αμερικάνικη συνταγή για να φτιάξεις τα απόλυτα pancakes
Ο Λάμπρος Βακιάρος, στο νέο του βίντεο στο OneMan, παρουσιάζει εύκολες και νόστιμες παραλλαγές των pancakes για το brunch σου.
- 16 ΜΑΡ 2022
Μετά τις συνταγές για τα αυγά, είναι λογικό να άνοιξε η όρεξή μας για κάτι πιο γλυκό και η αλήθεια είναι ότι brunch χωρίς pancakes δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο brunch. Για το λόγο αυτό, στη νέα του σειρά βίντεο για την ενότητα Hungry X LAMBROS VAKIAROS για το OneMan, ο Λάμπρος Βακιάρος μας παρουσιάζει την κλασική αμερικάνικη συνταγή αλλά και δύο παραλλαγές, με blueberries αλλά και με σοκολάτα, για να φτιάξεις τα απόλυτα pancakes σπίτι σου και να διοργανώσεις το απόλυτο brunch για την παρέα σου (ή και για τον εαυτό σου, εμείς δεν κρίνουμε).
Δες τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Υλικά
Για τη βάση των pancakes
- 3/4 κούπας γάλα
- 2 κ.σ. λευκό ξύδι
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Για το γαρνίρισμα
- Σιρόπι σφενδάμου
- Μπέικον
- flavorits® SWEET TWIST
- blueberries φρέσκα ή κατεψυγμένα
- κουβερτούρα (κομμένη σε μικρούς κύβους)
Εκτέλεση
1. Προσθέτουμε το ξύδι το γάλα το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να «κόψει» περίπου για 10’.
2. Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ομογενοποιούμε με μαλακές κινήσεις. Ιδανικά το μίγμα θα πρέπει να έχει ελαφρούς σβώλους από το αλεύρι και αυτό βοηθάει στο να έχουμε ένα αφράτο pancakes.
3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (7-8) και μόλις ζεσταθεί, με μια μικρή κουτάλα φτιάχνουμε 3 μικρά pancakes. Μόλις δούμε ότι αρχίζουν να σχηματίζονται μικρές φυσαλίδες στο πάνω μέρος με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας και με μία έντονη κίνηση αναποδογυρίζουμε τα pancakes.
*Για το σερβίρισμα με τα μούρα, μόλις βάλουμε το μείγμα στο τηγάνι προσθέτουμε 5-6 μούρα και τα πιέζουμε ελαφρώς στο μείγμα.
*Για το σερβίρισμα με την κουβερτούρα μόλις βάλουμε το μείγμα στο τηγάνι προσθέτουμε πέντε – έξι μικρά κομματάκια κουβερτούρας και τα πιέζουμε ελαφρώς στο μείγμα.
4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλο το μείγμα.
Σερβίρισμα
1. Για την εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου maple-bacon pancake, σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία προς υψηλή θερμοκρασία ψήνουμε φέτες μπέικον και από τις δύο πλευρές και μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει τα περιττά λιπαρά. Σερβίρουμε τα pancakes βάζοντας ενδιάμεσα μπέικον και ολοκληρώνουμε με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.
2. Για την εκδοχή με τα μούρα σερβίρουμε τα pancakes με σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι) και απογειώνουμε τη γεύση με flavorits® SWEET TWIST.
3. Για την εκδοχή με την κουβερτούρα, σερβίρουμε τα pancakes με έξτρα πραλίνα.
Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες συνταγές στο site του Λάμπρου Βακιάρου και στο Instagram @iamvakiaros.