Η Μάγκυ Ταμπακάκη φέρνει τη γεύση της Νάπολης στο delivery της καραντίνας
- 24 ΦΕΒ 2021
Σε κάνουν να συνειδητοποιείς ότι η κάτοχος μεταπτυχιακού σε Peacekeeping & Security Studies από το πανεπιστήμιο της Ρώμης, που ανακάλυψε την μαγειρική στα 33 της δίπλα στις Ναπολιτάνες κουνιάδες και συννυφάδες της, είναι γεννημένη Survivor.
Εξού και δεν είχε καμία πρόθεση να κάτσει και να πετάει τάπες στα βαρέλια όταν, λόγω των συνθηκών, η κουκλίστικη τρατορία Napul’è Italian Comfort Food που έχει δημιουργήσει -μαζί με τον Ιταλό σύζυγό της- στα «έσχατα» της Βάρης δεν μπορούσε πλέον να υποδεχθεί τους φανατικούς πελάτες της από όλη την Αθήνα.
«Ξεκίνησα τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της δεύτερης καραντίνας, να κάνω delivery. Tα ταψάκια (σ.σ. 4 ατόμων που τα ψήνεις μόνος σου) προέκυψαν εντελώς τυχαία. Μου ζήτησε μια φίλη μου να της πάω ένα ταψί λαζάνια και ένα ταψί τιραμισού γιατί είχε καιρό να φάει κάτι από τα χέρια μου. Αφού τα έφτιαξα είδα ότι μου είχαν περισσέψει αρκετά υλικά. Οπότε μου ήρθε η ιδέα να τα πουλήσω ως ταψιά. Το ανέβασα στο Instagram. Και άρχισα ξαφνικά να έχω δεκάδες αντίστοιχα αιτήματα από όλη την Αθήνα. Τρεις εβδομάδες μετά αναγκάστηκα να κλείσω εντελώς το delivery και να αφοσιωθώ σε αυτό».
Μεταξύ των οποίων φανατικών συγκαταλέγομαι και εγώ που, για να είμαι ειλικρινής, έχω πάθει πραγματική εμμονή μαζί της. Με τη φινετσάτη οικογενειακή τρατορία, το φινετσάτο μενού της (το οποίο το αλλάζει απίστευτα πολλές φορές το χρόνο, ανάλογα με τη διάθεση και τα υλικά που βρίσκει).
Χαίρομαι που αυτό το lockdown επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα που πρόσφατα ψηφίστηκε (μαζί με τον σύζυγό της, τον πρώην σμήναρχο Francesco Ciccio) μέσα στους 100 πιο επιδραστικούς σεφ της δεκαετίας, είναι όντως άξιο «αντικείμενο» foodie εμμονής, καθώς το γεγονός ότι τα ταψάκια είναι άψητα, της έδωσε την ευκαιρία να μπορεί να τα μοιράσει σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.
«Αλλάζω συχνά το μενού ανάλογα την περίοδο (αυτή τη στιγμή τρέχει το Αποκριάτικο μενού της). Εκείνα τα ταψιά που έχουν εξελιχθεί σε bestseller είναι το τιραμισού και τα λαζάνια bolognese».
Εκείνη προσωπικά εννοώ, μαζί με τον σύζυγό της, έχοντας πρώτα κάνει μια ειδική κατασκευή με ράφια στο πορτ μπαγκάζ της οικογενειακής Mercedes A-Class (χωράει γύρω στα 80 ταψάκια, αν αναρωτιέσαι). Και με τον κόσμο να εκπλήσσεται ευχάριστα όταν ανοίγει την πόρτα του και τη βλέπει μπροστά του. Συμπεριλαμβανομένης της μισής Ιταλίδας συζύγου του Σωτήρη Κοντιζά, η οποία επίσης είναι πελάτισσα.
Οφείλω να σου επισημάνω ότι τα ταψάκια, που με έχουν ξελασπώσει ως τώρα αρκετά Σαββατοκύριακα, φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας (σ.σ. διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες) την οποία και κάνεις αποκλειστικά από το Instagram account της τρατορίας κάποιες ημέρες πριν. Εκεί που επίσης μπορείς να δεις σε ποιες περιοχές της Αθήνας γίνονται παραδόσεις τη συγκεκριμένη ημέρα (σ.σ. το take out, κατόπιν παραγγελίας, ισχύει για ΠΣΚ).
Ενώ, κατ’εμέ, έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι και όλα τα υλικά (εκτός από κρέας και λαχανικά) έρχονται από την Ιταλία. Και όχι από όπου να’ναι, αλλά από ψαγμένους παραγωγούς, τη δουλειά των οποίων οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν βιωματικά.
«Προτιμώ τα ταψάκια από το delivery γιατί μου δίνουν την ευκαιρία να σου φέρω κάτι πραγματικά φρέσκο, που έχω φτιάξει εγώ η ίδια με τα χεράκια μου, καθώς όλοι οι μάγειρές μου είναι σε αναστολή. Η καθημερινότητα μου, οφείλω να ομολογήσω, είναι καλύτερη από πριν γιατί δουλεύω μέρα και όχι νύχτα. Πλέον έρχομαι στο μαγαζί πέντε η ώρα το πρωί και φεύγω αργά το απόγευμα».
Με άλλα λόγια, αν θέλεις να προλάβεις να τα δοκιμάσεις, τότε φρόντισε -όπως εγώ- να μπαίνεις καθημερινά στο account του μαγαζιού. Έχε υπόψιν σου ότι η Μάγκυ δέχεται και custom παραγγελίες (για vegan, vegetarian κτλ). Επίσης, αν είσαι pizza lover, η Μάγκυ και ο -ειδικός στην πίτσα- Francesco, αποφάσισαν να οργανώσουν, μετά από λαϊκή απαίτηση, ειδικά take out events.
«Ο κόσμος μας ζητούσε πάντα πίτσα. Οπότε σκέφτηκα να διαθέσουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό, γύρω στις 100, μια συγκεκριμένη ημέρα. Έκανα το post. Μέσα σε 5 ώρες είχαν εξαφανιστεί. Οπότε και αυτό είναι κάτι που πλέον επαναλαμβάνουμε σε τακτικά διαστήματα. Tι να σου πω. Αυτή η καραντίνα μάλλον με έχει αναγκάσει να γίνω δαιμόνια επιχειρηματίας».
Μεταξύ μας, η Μάγκυ ήταν δαιμόνια πριν και θα παραμείνει δαιμόνια και μετά την καραντίνα.
«Τι θα απογίνουν τα ταψάκια μετά την καραντίνα; Θα τα συνεχίσω μέχρι τελικής πτώσεως. Έχω ήδη κάνει κάποιες κινήσεις για να ξεκινήσω δεύτερη εταιρεία. Το μαγαζί θα το ανοίξω ξανά μόνο όταν μπορώ να χρησιμοποιήσω και τον εσωτερικό χώρο».
Napul’è Italian Comfort Food, Λεωφ. Αναγυρούντος 34, Βάρη, τηλ. 210-9655815, www.facebook.com/napuleitaliancomfortfood/