Η μόνη συνταγή που πρέπει να έχεις για τα πιο απολαυστικά chicken burgers
Ο σεφ Γαβριήλ Νικολαΐδης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα σπιτικά chicken burgers.
- 7 ΙΟΥΛ 2020
Aν είσαι καλοφαγάς (όπως είμαστε εδώ στο Oneman) σίγουρα ένα από τα αγαπημένα (αν όχι το αγαπημένο) σου φαγητά είναι το burger. Και μπορεί να συνηθίζεις να το απολαμβάνεις έξω, σε κάποιο αμερικάνικο φαστφουντάδικο, όμως μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις μόνος σου το τέλειο burger στο σπίτι. Κι αν θες να δώσεις ένα twist στην αγαπημένη γαστρονομική πρόταση, μπορείς να φτιάξεις ένα απολαυστικό chicken burger για σένα, για την παρέα σου ή αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι και γι’ αυτά. Θα το λατρέψουν.
Αν συνυπολογίσεις τις ευεργετικές ιδιότητες του κοτόπουλου, θα πεισθείς ότι το chicken burger όχι μόνο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το κλασικό burger, αλλά είναι και κλάσης ανώτερο. Αρκεί να σκεφτείς ότι το κοτόπουλο είναι το πιο εύπεπτο και εύκολα αφομοιώσιμο κρέας αφού περιέχει ελάχιστο συνδετικό ιστό, περιέχει τις βιταμίνες Α, Β6 και Β12 που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, καθώς και φώσφορο που συνεισφέρει στην υγεία των οστών και των αρθρώσεων.
Το ‘μυστικό’, λοιπόν, για το πιο απολαυστικό chicken burger κρύβεται στα υλικά και συγκεκριμένα στο κοτόπουλο.
Για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά το μπιφτέκι κοτόπουλο, η σίγουρη λύση είναι τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας νωπά συσκευασμένα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ. Όλα τα προϊόντα της σειράς έχουν συσκευασία με προστατευτική ατμόσφαιρα που προφυλάσσει και διατηρεί τα προϊόντα φρέσκα για περισσότερες μέρες για να έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου να δημιουργήσεις. Επιπλέον, στη νέα ετικέτα αναγράφεται και το όνομα του παραγωγού που παράγει τα προϊόντα, αλλά και η περιοχή στην οποία βρίσκεται η φάρμα του για να ξέρεις ακριβώς την προέλευση των υλικών που χρησιμοποιείς όταν μαγειρεύεις.
Και αφού σου μιλήσαμε για τη σημασία των πρώτων υλών, ήρθε η ώρα να σου δώσουμε τη μόνη συνταγή που χρειάζεσαι για το τέλειο chicken burger. Γι’ αυτό επιστρατεύσαμε τον σεφ Γαβριήλ Νικολαΐδη, ο οποίος μπήκε στην κουζίνα και μεγαλούργησε!
Ιδού:
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπιφτέκια:
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ
1 κολοκύθι baby
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κ.γλ. ξύδι
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.γλ. ρίγανη ξερή
5 γεμάτες κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα burger:
6 ψωμάκια για burger
6 κτσ μαγιονέζα
6 μπιφτέκια κοτόπουλο
6 φέτες τσένταρ
6 φέτες ντομάτας
6 φύλλα iceberg
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κοτόπουλο στο blender και το χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει υφή κιμά. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ
Μέσα στο μπολ τρίβουμε το κολοκύθι. το κρεμμύδι, τη ντομάτα στο χοντρό του τρίφτη. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σφραγίζουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει το μείγμα και να δέσουν οι γεύσεις. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο.
Λαδώνουμε καλά τα χέρια μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Αραδιάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 160°C. Προτιμάμε χαμηλή θερμοκρασία για να μην στεγνώσουν και να είναι ζουμερά. Διαφορετικά, ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Για το στήσιμο:
Περνάμε τα ψωμάκια από το σχαροτήγανο (ή από το φούρνο). Βάζουμε στη βάση τη μαγιονέζα. Προσθέτουμε το iceberg, την ντομάτα, το μπιφτέκι κοτόπουλο και τέλος το τσένταρ.
Το μπιφτέκι όπως και το ψωμί πρέπει να είναι πάντα ζεστά. Καλή όρεξη!
Info: Mέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των προϊόντων της σειράς θα διατεθούν για τους σκοπούς του σωματείου ΕΛΠΙΔΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ.