Η νέα ελληνική πατέντα στο σουβλάκι είναι το μαρουλόγυρο
- 7 ΙΟΥΝ 2020
Ποιο είναι όμως το υλικό με τις περισσότερες θερμίδες σε ένα σουβλάκι; Και πόσες θερμίδες μπορεί να έχει;
Ένα πιτόγυρο (ξέρεις με λαδωμένη πίτα) μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 800 θερμίδες, με τις μισές σχεδόν από αυτές να βρίσκονται στην πίτα. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν και οι ‘Σουβλάκες‘ στη Νέα Φιλαδέλφεια (Λεωφ. Δεκελίας 57), οι οποίοι αποφάσισαν να επέμβουν στο κλασσικό πιτόγυρο και να το κάνουν μαρουλόγυρο.
Τι έκαναν; Άλλαξαν την πίτα και τύλιξαν όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα φύλλο iceberg, το οποίο έχει μόλις 40 θερμίδες. Στους ‘Σούβλακες’ μπορεί κανείς να να φτιάξει το σουβλάκι του τυλιγμένο με μαρούλι και να βάλει μέσα ό,τι υλικά αγαπά. Κι όλα αυτά στις μισές θερμίδες από ένα κλασσικό πιτόγυρο, αλλά με την ίδια σχεδόν γεύση.
Πανέξυπνο (και πεντανόστιμο).