Unsplash
ΦΑΓΗΤΟ

Η νέα ελληνική πατέντα στο σουβλάκι είναι το μαρουλόγυρο

Ξέχνα το κλασσικό πιτόγυρο. Ένα σουβλατζίδικο στη Νέα Φιλαδέλφεια αποφάσισε να φτιάξει το πιο πρωτότυπο (και υγιεινό) σουβλάκι τυλιγμένο με μαρούλι.
Το πιτόγυρο είναι το εθνικό μας street food. Δεν υπάρχει αντίρρηση επ’ αυτού. Και σε κάθε δίλημμα ‘πίτσα ή σουβλάκι’, η απάντηση είναι ξεκάθαρα το σουβλάκι.  

Ποιο είναι όμως το υλικό με τις περισσότερες θερμίδες σε ένα σουβλάκι; Και πόσες θερμίδες μπορεί να έχει;

Ένα πιτόγυρο (ξέρεις με λαδωμένη πίτα) μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 800 θερμίδες, με τις μισές σχεδόν από αυτές να βρίσκονται στην πίτα. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν και οι ‘Σουβλάκες‘ στη Νέα Φιλαδέλφεια (Λεωφ. Δεκελίας 57), οι οποίοι αποφάσισαν να επέμβουν στο κλασσικό πιτόγυρο και να το κάνουν μαρουλόγυρο.


Unsplash

Τι έκαναν; Άλλαξαν την πίτα και τύλιξαν όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα φύλλο iceberg, το οποίο έχει μόλις 40 θερμίδες. Στους ‘Σούβλακες’ μπορεί κανείς να να φτιάξει το σουβλάκι του τυλιγμένο με μαρούλι και να βάλει μέσα ό,τι υλικά αγαπά. Κι όλα αυτά στις μισές θερμίδες από ένα κλασσικό πιτόγυρο, αλλά με την ίδια σχεδόν γεύση.

Πανέξυπνο (και πεντανόστιμο).

Exit mobile version