Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η πιο άρρωστη συνταγή για σάντουιτς με κεφτέδες

Τα διάσημα fast-food restaraunt ‘Subway’ έκαναν δώρο τη συνταγή που εδώ και χρόνια τους φέρνει προσκυνητές από όλο τον κόσμο.
Στη Βρετανία έχουν τρέλα με ένα φαστ φουντ προϊόν -ας το πούμε έτσι, και όχι σαντουιτσάρα”- που φτιάχνει μία αλυσίδα, το ‘Subway’. Το ονομάζουν ‘Meetball Marinara’, μέσα έχει κεφτέδες, σάλτσα και ένα σωρό πράγματα που μέχρι σήμερα παρέμεναν μυστικά. Και το έκαναν πεντανόστιμο.

Η εταιρεία όμως αποφάσισε, ως δωράκι σε όσους έχουν κλειστεί σπίτι τους λόγω πανδημίας, να αποκαλύψει τη συνταγή που τους έχει τρελάνει και η αλήθεια είναι ότι δεν μας φαίνεται και τόσο δύσκολη. Άνετα τη φτιάχνουμε κι εμείς σπίτι μας.

Δες αρχικά τα υλικά που πρέπει να έχεις, πριν προχωρήσουμε στην εκτέλεση της συνταγής.

Για τους κεφτέδες:

  • 250 γραμμάρια βοδινό και χοιρινό κιμά
  • 40 γραμμάρια φρέσκου τριμμένου ψωμιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 μεσαίο αυγό, χτυπημένο
  • 1 κουταλιά της σούπας αρωματικά βότανα και μπαχαρικά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 500 ml τοματοπελτέ
    1 μικρό κρεμμύδι
    2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο
    2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα μικτά αρωματικά βότανα
    1⁄2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
    1⁄2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
    1⁄4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
    1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό

Για το σάντουιτς:

  • 1 μακρόστενο ιταλικό ψωμάκι
  • 3 φέτες τυριού τσένταρ
  • 20 γραμμάρια μοτσαρέλα

Αρχικά, τοποθετήστε τον κιμά σε ένα μπολ και στη συνέχεια ζυμώστε τον μαζί με το τριμμένο ψωμί, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό, το αλάτι, τα αρωματικά βότανα και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και πλάστε μικρές μπάλες.

Ρίξτε λάδι ένα τηγάνι και προσθέστε τα κεφτεδάκια σας. Βεβαιωθείτε ότι έχουν ροδίσει καλά εξωτερικά πριν τα βγάλετε.

Τώρα ρίξτε λάδι σε ένα άλλο τηγάνι και προσθέστε το ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι, το σκόρδο και τον τοματοπελτέ. Μόλις αναμειχθεί, προσθέστε λίγα περισσότερα αρωματικά, λίγη ζάχαρη και αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κεφτεδάκια σας, επικαλύψτε τα με τη σάλτσα. Καλύψτε τα και αφήστε τα να ψηθούν.

Στη συνέχεια, ανοίξτε το ψωμί σας και προσθέστε τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα. Συμπληρώστε με τριμμένη παρμεζάνα, λίγη μοτσαρέλα και μερικές φέτες τυριού Cheddar.

Τέλος, βάλτε το στο φούρνο για 10 λεπτά στους 80C και έτοιμο.

Exit mobile version