iStock
HUNGRY X LAMBROS VAKIAROS

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για Pulled Beef Burger

Κάθε Παρασκευή, ο Λάμπρος Βακιάρος θα προτείνει για τους πάντα Hungry αναγνώστες του OneMan τις πιο εύκολες, γρήγορες και φυσικά νόστιμες συνταγές. Σήμερα, Pulled Beef Burger για όλη την παρέα.

Δε λέμε ποτέ όχι σε ένα νόστιμο burger, ειδικά όταν περιλαμβάνει σιγομαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο μοσχαρίσιο κρέας. Το pulled beef μπορεί να γίνει εύκολα με τη βοήθεια μιας γάστρας, αφού το σκεύος συγκρατεί τους υδρατμούς. Αν πάλι δε διαθέτεις γάστρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εναλλακτική του ταψιού με αλουμινόχαρτο.

Το Pulled Beef Burger είναι η καλύτερη πρόταση όταν η παρέα μαζεύεται στο σπίτι, αφού μπορούν να μπουν όλοι στο παιχνίδι της μαγειρικής. Όταν το κρέας είναι έτοιμο και ξεψαχνισμένο, ο καθένας μπορεί να φτιάξει το δικό του burger.

Συνταγή για Pulled Beef Burger


Υλικά

Για τα burger

  • 1.2 κιλά σπαλομπριζόλα χωρίς κόκκαλο
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 8 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 15 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. μπούκοβο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 – 250 γρ. μπέικον (πολύ ψιλοκομμένες)
  • 5 κ.σ. αγγουράκια τουρσί (ψιλοκομμένα)
  • 240 γρ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 80 γρ. κέτσαπ
  • 6 ψωμάκια burger μπριός

Για τη σαλάτα Coleslaw

  • 400 γρ. λάχανο λευκό (ψιλοκομμένο)
  • 80 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. μαγιονέζα light
  • 15 γρ. χυμό λεμονιού
  • 120 γρ. καρότα (τριμμένα)
  • 1 – 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 40 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο χωρίς χοντρά κοτσάνια)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα burger

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς στον αέρα.
  2. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
  3. Με το ελαιόλαδο λαδώνουμε το κρέας και στη συνέχεια πασπαλίζουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη σε όλη την επιφάνειά του.
  4. Ιδανικά σε μια γάστρα ή σε ένα μεσαίο ταψί, προσθέτουμε στο κάτω μέρος το μπέικον και το αγγουράκι τουρσί κι από πάνω τοποθετούμε το κρέας. Προσθέτουμε τον ζωμό και την κέτσαπ, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι ή αν χρησιμοποιούμε ταψί κλείνουμε πάρα πολύ καλά με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να μην μπορούν να φύγουν οι υδρατμοί.
  5. Ψήνουμε στον φούρνο για 2 – 2.30 ώρες.
  6. Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο και με δύο πιρούνια ‘μαδάμε’ το κρέας μέσα στη γάστρα ή το ταψί πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε όλο το περιεχόμενο της γάστρας έτσι ώστε να ανακατευτεί το κρέας με τα υγρά το μπέικον και τα αγγουράκια τουρσί.
  7. Με ένα μαχαίρι ψωμιού κόβουμε τα ψωμάκια του burger στη μέση και ιδανικά καβουρδίζουμε την κομμένη τους πλευρά είτε σε ένα καυτό τηγάνι χωρίς λάδι για 1 λεπτό, είτε στο φούρνο στη ρύθμιση του γκριλ για 1 – 2 λεπτά.
  8. Στο κάτω ψωμάκι προσθέτουμε σαλάτα coleslaw και από πάνω το pulled beef.
  9. Απολαμβάνουμε με πατάτες τηγανιτές ή σαν τηγανιτές.

Για τη σαλάτα Coleslaw

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε.
    (!) Επιλέγουμε εμείς πόσες σκελίδες σκόρδου θέλουμε να βάλουμε.
  2. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες συνταγές στο site του Λάμπρου Βακιάρου και στο Instagram @iamvakiaros.

Exit mobile version