Η συνταγή της Μαίρης Ταλαιπώρου για το Mamakilla cup
Η Bar Μanager του Nikkei μας φτιάχνει το δικό της cocktail για τις γιορτές.
- 28 ΔΕΚ 2020
Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες βγαίναμε έξω στα bar, πίναμε ποτά σε στάσεις που κάναμε ανάμεσα στα ψώνια. Επειδή φέτος δεν μπορούμε, αποφασίσαμε να κάνουμε το δικό μας bar crawling. Κάθε μέρα ένας bartender μας φτιάχνει ένα cocktail και μας λέει πως και που θα ήθελε να το απολαύσει. Cheers.
Τη Μαίρη την παρακολουθούσα χρόνια. Έχει μια μαγνητική ενέργεια πίσω από την μπάρα και ένα τρομερό ταλέντο στο shaker. Για αυτές τις γιορτές το cocktail που μας προτείνει είναι το Mamakilla cup. «Η “mamakilla” στη θρησκεία των Ίνκας ήταν η θεά του φεγγαριού και θεωρείται υπερασπιστής του γυναικείου φύλλου. Το cocktail αυτό βρίσκεται στη cocktail list του Nikkei peruvian-resto bar και είναι ένα ισορροπημένο και γλυκόξινο ποτό. Είναι κατάλληλο να συνοδεύσει διάφορες εκδοχές από ceviche και να δροσίσει spicy έντονες γεύσεις».
Η συνταγή του Mamakilla cup
- 50ml Vodka
- 15 ml Pink grapefruit oleosaccharum
- 10 ml Honey mustard dijon
- 25 ml Passion fruit
- 15 ml Lime juice
- 20 ml Egg white
- 10 ml Bee pollen
- Garnish: 1 tsp Mustard seed
Πού θα ήθελε η Μαίρη να απολαμβάνει αυτό το cocktail;
«Είναι η πρώτη φορά μετά από 15 έτη που ασχολούμαι με τον χώρο να βρεθώ στο σπίτι μου με την οικογένεια μου. Άλλαζα πάντα χρονιά με το team που συνεργαζόμουν και πάντα αισθανόμουν ναι μεν χαρούμενη που κάνω αυτό που αγαπάω, αλλά πάντα ήμουν κάπως εσωτερικά πιεσμένη που πάντα απουσίαζα και αυτές τις ημέρες από την οικογένεια μου. Φέτος λοιπόν επιλέγω να νιώθω αισιοδοξία για το αύριο. Κρατάω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Είμαι ευγνώμων που είμαι με τους δικούς μου και που όσα έκανα τόσα χρόνια στη δουλειά μου, θα το κάνω με χαρά στο σπίτι μου. Θα φροντίσω την οικογένεια μου. Αυτό όμως που θα ευχηθώ είναι ο νέος χρόνος να μας βρει με υγεία πάνω από όλα και αυτή η μεγάλη δοκιμασία να αποτελέσει πλέον ανάμνηση».Cheers