SOCIAL MEDIA

Η Σόπι κάνει review σε κονσέρβες στο Tik Tok

Η content creator και TikToker μάς εξηγεί πως της ήρθε η ιδέα για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα projects του ελληνικού TikTok και αποκαλύπτει τι κάνει μια κονσέρβα πραγματικά καλή.

Η Μαίρη Στάικου ή Σόπι όπως την ξέρουν οι διαδικτυακοί της φίλοι, ξενύχτησε ένα βράδυ βλέποντας το ένα μετά το άλλο τα βίντεο της @daywithmei. Σε αυτά, η content creator με καταγωγή από την Κίνα δοκιμάζει κάθε λογής γκουρμέ κονσέρβες. Σκέφτηκε πως θα ήθελε να το δοκιμάσει και εκείνη με τον δικό της τρόπο για το ελληνικό κοινό.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα projects του ελληνικού Tik Tok.

Το πλάνο ανοίγει με κοντινό στην κονσέρβα που έχει διαλέξει κάθε φορά η Σόπι (@shoppingtherapy), η οποία ομολογεί ότι πριν ξεκινήσει το project έτρωγε κονσέρβες μόνο την Καθαρά Δευτέρα. Αφού εξηγήσει στο κοινό της από πού προέρχεται η κονσέρβα, τη σερβίρει και κάθεται στον καναπέ της για να τη δοκιμάσει και να μας δώσει την τελική της βαθμολογία. Μια συνταγή απλή, αλλά εξαιρετικά επιτυχημένη αν κρίνουμε από τα likes και τα σχόλια που υπάρχουν κάτω από κάθε review της.

«Ούτε κατά διάνοια δε φανταζόμουν πως αυτό το project θα είχε τέτοια απήχηση», εξηγεί. «Και δεν είναι μόνο τα likes ή τα σχόλια, είναι ότι όσοι με ακολουθούν εμπλέκονται πλέον ουσιαστικά με αυτό, φέρνοντάς μου κονσέρβες από ταξίδια τους στο εξωτερικό».


Παραδέχεται όμως πως αν και προσπαθεί ο λογαριασμός της να είναι ένα safe space, υπάρχουν κακοπροαίρετοι που θα σχολιάσουν αρνητικά. «Το συνηθέστερο κακό σχόλιο είναι από αδαείς που ειρωνεύονται πως θα πάθω σκορβούτο».

@shoppingtherapy βαθμολογώ κονσέρβες με ψάρια επεισόδιο 15: σκουμπρί σε πλούσια σάλτσα τομάτας #megalimpoukiafae #mackerel #fishtok #tasting # #tinnedfish #capcut ♬ Yumeji’s Theme – Theme from ‘in the Mood for Love’ – Shigeru Umebayashi

Η επιλογή της κάθε κονσέρβας πλέον γίνεται στην τύχη, μας αποκαλύπτει. «Πλέον έχω ένα συρτάρι γεμάτο κονσέρβες και όλες με περιμένουν υπομονετικά», λέει χιουμοριστικά. Όσο για το ποια ήταν η πιο ιδιαίτερη κονσέρβα που έφτασε ποτέ στα χέρια της, τον τίτλο κατέχουν εκείνες της εταιρείας Comur από την Πορτογαλία. «Έχω δοκιμάσει πέστροφα και βακαλάο. Ήταν και οι πιο ακριβές, πάνω από 10€ έκαστη».


Παραδέχεται βέβαια πως, «όσο ωραία και να είναι μια κονσέρβα δε δικαιολογώ τιμή πάνω από 8€, όσο κάνει δηλαδή και μια μερίδα μαγειρευτού φαγητού. Για το project όμως και την πρόκληση της δοκιμής, είμαι διατεθειμένη να δώσω πολλά περισσότερα».

Πάντως, όσο και αν της αρέσει κάποια κονσέρβα, η Σόπι εξηγεί πως δε θα την αγόραζε δεύτερη φορά και έχει λόγο γι’ αυτό. «Είναι αδιανόητο το πόσες κονσέρβες υπάρχουν εκεί έξω και θέλω να δοκιμάσω όσες περισσότερες μπορώ».

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία στο project της Σόπι, δεν είναι μόνο οι σπάνιες κονσέρβες που φτάνουν στα χέρια της, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει κάθε φορά να τις σερβίρει. Γιατί μια κονσέρβα δε χρειάζεται να τρώγεται μόνο σαν μεζές για τσίπουρο. Μπορεί να μπει και πάνω σε ρύζι και σε σαλάτες, να γίνει ντιπ για πατατάκια, αλλά και να ξαπλώσει πάνω σε προζυμένιο φρυγανισμένο ψωμί.


«Παίρνω ιδέες από τις προτάσεις σερβιρίσματος που κάνει κάθε εταιρεία για το προϊόν της», εξηγεί η content creator. «Αλλά και ιδέες που μου αφήνουν στα σχόλια, συνταγές που βλέπω στο TikTok ή ο, τι έχω στα ντουλάπια μου».

Όσο για το τι κάνει μια κονσέρβα καλή, η Σόπι δε ζητάει πολλά. «Το ψάρι να μην έχει πολλά κόκαλα και λέπια. Είναι deal breaker για μένα».