Η τέχνη της ιταλικής κουζίνας ταξιδεύει στο πιάτο σου σε χρόνο dt
Δεν έχεις παρά να ανοίξεις ένα βαζάκι Pesto alla Genovese, μια σάλτσα που παρασκευάζεται με αυθεντικά, αγνά υλικά, για να απολαύσεις ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.
- 13 ΟΚΤ 2023
Έχουμε αρκετούς λόγους για να ευχαριστήσουμε τους Ιταλούς, αφού μας έχουν δώσει μερικά από τα πιο εμβληματικά φαγητά όλων των εποχών: την pasta που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κουλτούρα της ιταλικής κουζίνας. Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι για να απολαύσεις τα ζυμαρικά σου αλλά υπάρχει μία σάλτσα που όταν τη δοκιμάσεις δεν έχει επιστροφή.
Η Pesto alla Genovese, είναι μια αρωματική σάλτσα με γεμάτη γεύση από βασιλικό, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο και τυρί. Θεωρείται μάλιστα τόσο σημαντική η συμβολή του βοτάνου στη σάλτσα pesto που στην Pra’ – η περιοχή με τη μεγαλύτερη παραγωγή βασιλικού στη Λιγουρία -, ισχύει το ρητό: «Αν δεν έχεις βασιλικό είσαι ένα τίποτα». Την ίδια αγάπη για τον βασιλικό αλλά και τα αυθεντικά υλικά, μοιράζονται και οι σάλτσες Pesto Barilla που είναι ιδανικές για ένα πλήρες, νόστιμο και γρήγορο γεύμα. Αρκεί να ανοίξεις ένα βαζάκι και η τέχνη της ιταλικής κουζίνας μπορεί να ταξιδέψει σε χρόνο dt στο πιάτο σου.
Η ιστορία της Pesto alla Genovese γεννιέται από το πάθος για τα πιο δημοφιλή ιταλικά συστατικά και συνταγές: το άρωμα της ιδιαίτερης ποικιλίας του βασιλικού Genovese και τη νοστιμιά του Parmigiano Reggiano ΠΟΠ. Κρεμώδης και πεντανόστιμη, η σάλτσα παρασκευάζεται με αγνά υλικά ακολουθώντας τη metodo delicato, δηλαδή την προσεκτική παρασκευή του Pesto της Barilla, η οποία εξασφαλίζει όχι μόνο ντελικάτη γεύση αλλά και βελούδινη υφή. Για να διασφαλιστεί η ποιότητα του προϊόντος, η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τους αγρότες που καλλιεργούν το βασιλικό της με αειφόρες πρακτικές και προστατεύει τη βιοποικιλότητα.
Για να ετοιμαστούν οι κρεμώδεις σάλτσες, ανακατεύονται όλα τα υλικά πάντα σε ψυχρό περιβάλλον. Για να διατηρηθεί το φυσικό άρωμα του Parmigiano Reggiano ΠΟΠ, χρησιμοποιούνται ολόκληρα κεφάλια και το τυρί τρίβεται λίγο πριν προστεθεί στην Pesto alla Genovese. Μία γρήγορη και απλή θερμική επεξεργασία εγγυάται 100% ασφαλή συντήρηση και ποιότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια ζωής της σάλτσας στα ράφια.
Η Pesto Barilla alla Genovese είναι η πρωταγωνίστρια όλων των σαλτσών Pesto Barilla, ο μαγικός συνδυασμός υλικών για να τυλίξει παραδοσιακά τα linguine σου. Συνδυάζεται τέλεια όμως και με “al dente” penne rigate ή spaghetti.
Για σένα που θέλεις να διευρύνεις τις γαστρονομικές σου εμπειρίες, η Barilla έχει δημιουργήσει μερικές ακόμα πεντανόστιμες σάλτσες με pesto. Προτίμησε linguine ή spaghetti για να απολαύσεις την Pesto Barilla Calabrese, που συνδυάζει τομάτα, πιπεριές κόκκινες και τσίλι, και τυρί ρικότα. Η Pesto Barilla με Peperoncino είναι μια πικάντικη παραλλαγή της κλασικής Pesto Barilla alla Genovese, καθώς η γεύση του ιταλικού βασιλικού εμπλουτίζεται με την πικάντικη κόκκινη καυτερή πιπεριά για να την απολαύσεις με τα αγαπημένα σου ζυμαρικά. Τέλος, η Pesto Rosso είναι ο πρωταγωνιστής της οικογένειας των κόκκινων σαλτσών συνδυάζοντας τις κόκκινες τομάτες και τον βασιλικό με μια πινελιά βαλσαμικού ξυδιού από τη Μόντενα.
Όλες οι σάλτσες είναι έτοιμες για απόλαυση. Δε χρειάζονται ζέσταμα, απλώς τις συνδυάζεις με τα ζυμαρικά της αρεσκείας σου και έχεις ένα φαγητό που σε ταξιδεύει στην ιταλική κουζίνα σε χρόνο dt.