Υπάρχει κάτι που μπορεί να αντικαταστήσει το μπέικον στο πρωινό
Μια τραγανή εναλλακτική για όταν δε διαθέτεις ένα από τα πιο συνηθισμένα και λαχταριστά συστατικά.
- 17 ΟΚΤ 2022
Το συγκριτικό πλεονέκτημα του μπέικον έναντι οποιασδήποτε άλλης βρώσιμης ουσίας, είναι ότι μπορεί να καταναλωθεί με την ίδια λαιμαργία όλες τις ώρες τις μέρας και της νύχτας. Από το πρωινό, μέχρι το βρόμικο μετά το ξενύχτι.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό είναι και το μεγάλο του μειονέκτημα. Πόσο μπέικον να φας πια;
Θα έλεγε ψέματα. Κανείς δε βαριέται το μπέικον. Παρόλα αυτά, επειδή η ποικιλία χρειάζεται ακόμα και στις πιο ανθυγιεινές οικογένειες, καλό είναι να έχεις υπ’ όψιν σου ότι υπάρχει ένα σνακ που μπορεί να κοιτάξει το μπέικον στα μάτια. Είναι εξίσου αλμυρό, εξίσου τραγανό, εξίσου ουμάμι, εξίσου συνδυάσιμο με οτιδήποτε και – αναπόφευκτα – εξίσου λιπαρό και junk.
Το όνομα αυτού: Crispy Chicken Skin.
Τραγανές πετσούλες κοτόπουλου, δηλαδή. Την ιδέα και τη βασική συνταγή τη χρωστάμε στην εβραϊκή κουζίνα (το κοτόπουλο, αντίθετα με το χοιρινό, είναι κοσέρ), τη διάδοσή της στις αμερικανικές gastropubs που χρησιμοποιούν τα crispy chicken skins ως υποκατάστατα του μπέικον, τόσο στα απλά BLT σάντουιτς όσο και σε πολύ σύνθετα και πολυόροφα burger.
Εν τω μεταξύ, ο πόντος που κερδίζουν τα crispy chicken skins έναντι του μπέικον, είναι ότι τρώγονται και σκέτα, σαν τσιπς.
Στα plus, το ότι στη βασική τους εκδοχή, οι τραγανές πετσούλες δεν κοστίζουν τίποτα. Στη λογική του μην πετάξεις τίποτα και του φτιάξ’ το μόνος σου, λοιπόν.
Συνταγή για τραγανά chicken skins
- Βγάλε απ’ το ψυγείο τις πέτσες του κοτόπουλου.
- Άπλωσέ τις σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Με λίγο ακόμα χαρτί κάνε λίγο πατ – πατ από πάνω για να στραγγίξουν εντελώς.
- Πασπάλισε με μπόλικο χοντρό αλάτι. Την επόμενη φορά, πειραματίσου και με κάποιο μιξ μπαχαρικών. Για αρχή, όμως, περιορίσου στο αλάτι.
- Στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, λάδωσε την ελαφρώς (με πινελάκι) και άπλωσε πάνω της τις πετσούλες. Σε μια στρώση, όχι η μία πάνω στην άλλη.
- Σε προθερμασμένο φούρνο, οι πετσούλες θα τραγανίσουν ιδανικά σε 45′.
- Σε ένα ιδανικό σερβίρισμα, θα καταναλωθούν αμέσως μόλις βγουν απ’ το φούρνο.