Καλοκαίρι σε πιάτο: Crispy κοτόπουλο με coleslaw & σος φυστικοβούτυρο
- 25 ΑΥΓ 2020
Υλικά:
(Μερίδες 4)
4 ψωμάκια για Burger
4 παναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο
Coleslaw
100γρ κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
150γρ λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
100γρ καρότο, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2-3κσ Μαγιονέζα
Μερικές σταγόνες tabasco
Αλατι
Πιπέρι
Σος φυστικοβούτυρο
60γρ φυστικοβούτυρο
100γρ μαγιονέζα
1 χυμό lime
Διαδικασία
Βήμα πρώτο και σημαντικότερο: Καταρχήν, πριν ξεκινήσουμε την μαγειρική, κάνουμε την κίνηση SOS: Βάζουμε τις μπύρες ΑΛΦΑ Weiss στο ψυγείο, ώστε να είναι αρκετά δροσερές, όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο. Επίσης, δεν ξεχνάμε την στρατηγικής σημασίας τοποθέτηση τους ανάποδα, ώστε να ανακατευτεί η μαγιά.
Διαδικασία
Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τα παναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο.
Αποσύρουμε και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Παράλληλα, σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη coleslaw.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σος.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια με μαχαίρι & αλείφουμε με τη σως φυστικοβουτυρο, στη συνέχεια τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλο & τέλος τη coleslaw.
Πασπαλίζουμε στην επιφάνεια με πάπρικα & κολίανδρο.
Στο φινάλε συμβαίνουν τα καλύτερα
Έχουμε τις μπύρες μας εκτός ψυγείου, πιο δροσερές από ποτέ, έχουμε ζεστό, λαμπερό και χρυσαφένιο το crispy chicken μας. Τι κάνουμε μετά την πρώτη δαγκωνιά; Σωστά μάντεψες, αναποδογυρίζουμε την μπύρα μας και τσουγκρίζουμε παρέα με τους κολλητούς/συν-μάγειρες! Καλή όρεξη!