8 μακαρονάδες για να την ρίξεις
- 14 ΔΕΚ 2014
Ας συμφωνήσουμε κάτι. Τα αγαπάμε τα κορίτσια. Αλλά αγαπάμε λίγο παραπάνω τα κορίτσια που εκτιμούν το καλό φαγητό και μας συνοδεύουν στις διατροφικές μας ατασθαλίες. Η πραγματική πρόκληση είναι να μαγειρέψεις κάτι στο κορίτσι σου ή στην κοπέλα που διεκδικείς και να την κερδίσεις.
Εμείς εδώ είμαστε φυσικά στο πλευρό σου και διαλέξαμε εκείνες τις συνταγές που θα κάνουν το κορίτσι να μπει στο what’s app ή το facebook μετά το δείπνο και να γράψει στο thread που έχει με τις φίλες της ότι είσαι ο τέλειος. Αρκεί να μαγειρέψεις και σωστά.
Για πάμε να μαγειρέψεις τίποτα…
Spaghetti με φύλλα ρόκας και κατίκι Δομοκού
Η ρόκα αρέσει στα κορίτσια και σίγουρα θα έχουν δει πολλούς τηλεοπτικούς σεφ να την παντρεύουν με λευκά κρεμώδη τυριά σαν το κατίκι οπότε παίζεις πολύ σίγουρα με την συγκεκριμένη συνταγή. Ελαφριά αρκετά και δροσερή, με το κολοκύθι και την μελιτζάνα να πλαισιώνουν ιδανικά το πιάτο. Εντάξει, θα ζήσει το πιάτο αυτό και χωρίς μελιτζάνα.
1 πακέτο μακαρόνια
ελαιόλαδο (2 κουταλιές)
ξερό κρεμμύδι (1) κομμένο σε ροδέλες
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
5 κολοκυθάκια κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες
2 μελιτζάνες κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες
γλυκιά πάπρικα
μοσχοκάρυδο τριμμένο (1 κουταλιά )
κατίκι Δομοκού (400γρ.)
ελαιόλαδο (μισό φλιτζανάκι του καφέ)
φυλλαράκια δυόσμου, μέντας & ρόκας
αλάτι
πιπέρι
Βράζεις τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα σουρώνεις και ανακατεύεις με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάζεις στο μούλτι το κατίκι Δομοκού με μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και πιπέρι. Σοτάρεις το λάδι με τις ροδέλες του κρεμμυδιού για 4-5 λεπτά. Προσθέτεις τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις και αφήνεις για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτεις τα μακαρόνια και τη σάλτσα τυριού και ανακατεύεις καλά. Στο τέλος ανακατεύεις τα φυλλαράκια δυόσμου, μέντας και ρόκας. Σερβίρεις αμέσως με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Σπαγγέτι με θαλασσινά
Όχι επειδή τα θαλασσινά είναι αφροδισιακά και οτιδήποτε άλλο. Πιο αφροδισιακή είναι για την κοπέλα η εικόνα σου να την περιποιείσαι και να της μαγειρεύεις κάτι νόστιμο. Αλλά τα θαλασσινά αν τα καταφέρεις θα φανερώσουν μεγάλη μαεστρία και ότι είσαι κάποιος που δεν αρκείται σε μια ωραία κόκκινη σάλτσα.
Σπαγγέτι (500γρ.)
Μύδια, στρείδια και αχοιβάδες (300γρ)
Γαρίδες (10)
Καλαμάρι (300γρ.)
Ψιλοκομμένα ντοματάκια (400γρ.)
Λευκό κρασί (½ φλιτζάνι)
Σκόρδο (2 σκελίδες)
Μαϊντανός (λίγος)
Βασιλικός (λίγος)
Καυτερή πιπεριά (1)
Ελαιόλαδο (4 κουταλιές)
Καθαρίζεις καλά τα θαλασσινά ή έχεις παρακαλέσει τον ιχθυοπώλη σου να το κάνει για σένα αν δεν ξέρεις. Σε ένα βαθύ τηγάνι, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο τσιγαρίζεις το σκόρδο και την πιπεριά και τα αφαιρείς κρατώντας μόνο το λάδι που έχει πάρει το άρωμα. Προσθέτεις τα οστρακοειδή και κλείνεις το καπάκι για 3-4 λεπτά. Όσα οστρακοειδή δεν ανοίξουν, τα πετάς. Αφαιρείς από το τηγάνι τα οστρακοειδή, τα βάζεις στην άκρη και προσθέτεις το καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες και τις γαρίδες κι αφήνεις να τσιγαριστούν 2-3 λεπτά. Σβήνεις με το κρασί, το αφήνεις να εξατμιστεί για 1 λεπτό και προσθέτεις τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνετε κι αφήνεις να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. 2 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα, ρίχνεις τα οστρακοειδή, το βασιλικό και το μαϊντανό ψιλοκομμένα. Παράλληλα, βράζεις τα ζυμαρικά και τα μεταφέρεις μέσα από την κατσαρόλα κατευθείαν στη σάλτσα κι ανακατεύεις καλά. Σερβίρεις αμέσως.
Linguine με κρέμα και προσούτο
Κάποια κορίτσια τη θέλουν την κρέμα γάλακτος ακόμα κι αν αυτή θα είναι light. Πρέπει να είσαι έτοιμος για παν ενδεχόμενο οπότε αυτή η συνταγή θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε περίπτωση που την κόψεις για τέτοιο κορίτσι. Το προσούτο θα ξεχωρίσει στη γεύση και θα σου δώσει αυτό που ζητάς.
1 πακέτο λαζάνια
Βούτυρο (2 κουταλιές)
Κρέμα γάλακτος (350 γρ.)
Προσούτο ψιλοκομμένο (100 γρ.)
1 σφηνάκι μπράντι,
Παρμεζάνα τριμμένη (100 γρ.)
Αλάτι
Πιπέρι
Βράζεις τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζεις. Σε μια κατσαρόλα βάζεις το βούτυρο και σοτάρεις το προσούτο. Σβήνεις με το μπράντι και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο. Σιγοβράζεις για 3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτεις τα ζυμαρικά, ανακατεύεις και σερβίρεις.
Μακαρόνια με κιμά
Καλά βλέπεις. Θα της κάνεις μακαρόνια με κιμά για να φάει κι ας μην είσαι ο Σάκης. Αν λένε αλήθεια ότι ο δρόμος για την καρδιά της περνάει από το στομάχι, τότε οφείλεις να της φτιάξεις τη δική σου μακαρονάδα με κιμά και να την ερωτευτεί. Ωραία τα κατίκια και οι κρέμες γάλακτος αλλά σαν τον κιμά (και την Χαλκιδική που λέει κι ένας φίλος) δεν έχει.
Κιμάς μοσχαρίσιος (500γρ.)
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο (½ φλιτζάνι)
1 σκελίδα Σκόρδο
Συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (600γρ.)
Αλάτι
Πιπέρι
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζεις τον κιμά στο ελαιόλαδο. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνεις το κρεμμύδι και αφήνεις να τσιγαριστούν. Προσθέτεις την ντομάτα, τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη κι αλατοπιπερώνεις. Βράζεις τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει και στο τέλος αφαιρείς το σκόρδο και τη δάφνη. Παράλληλα, βράζεις τα ζυμαρικά και τα στραγγίζεις. Τώρα, αν είσαι της σχολής, ανακατεύω τα μακαρόνια με τον κιμά και το τυρί, οκ. Εμείς θα σου πούμε να τα σερβίρεις σε επίπεδα και να αφήσεις τον καθένα να παίξει με το ανακάτεμα όπως θέλει.
Σπαγγέτι με βασιλικό και τομάτα
Το λένε και στις σειρές και αυτό σε αντίθεση με πολλά άλλα είναι αλήθεια. Κρίνονται πολλά από την κόκκινη σάλτσα που κάνεις και από την αγάπη σου στο βασιλικό. Είναι και τα δύο γεύσεις που με μαθηματική ακρίβεια μιλούν στο γυναικείο υποσυνείδητο οπότε οφείλεις να τις βάζεις στα πιάτα σου.
500g σπαγγέτι
750g σκληρές τομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας πελτές τομάτας
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
βασιλικός φρέσκος.
Κόβεις τα φύλλα βασιλικού σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις το σκόρδο με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, προσθέτεις το χυμό τομάτας, τον πελτέ, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και σιγοβράζεις για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Παράλληλα, βράζεις τα ζυμαρικά και τα στραγγίζεις. Ανακατεύεις τα ζυμαρικά με το μείγμα με τη σάλτσα, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το βασιλικό.
Σπαγγετίνη με κατσικίσιο τυρί
Ρισκάρουμε λίγο εδώ με το κατσικίσιο τυρί γιατί δεν αρέσει σε όλες. Αλλά είναι πολύ πιθανό να την πέρασε και εκείνη τη μόδα που προηγήθηκε της τρούφας και να το αγαπά το συγκεκριμένο τυρί. Πάλι τα μακαρόνια ολικής θα κάνουν τη δουλειά για εσένα και θα την κάνουν να φάει χωρίς ενοχές.
500 γραμμάρια Σπαγγετίνη
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Σε ένα ξύλο κοπής κόβεις το φρέσκο κρεμμύδι με ένα κοφτερό μαχαίρι. Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνεις τα ζυμαρικά και ανακατεύεις. Αφήνεις να βράσουν 6-8 λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνεις καλά. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτεις το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, σοτάρεις για ένα λεπτό τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτεις το μισό κατσικίσιο τυρί. Προσθέτεις στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, ανακατεύεις και σερβίρεις σε ατομικά πιάτα προσθέτοντας από πάνω το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί, αλάτι, φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σπαγγέτι με ελιές, κάπαρη και λιαστή τομάτα
Κλασική ελληνική συνταγή με προϊόντα της ελληνικής γης και γεύσεις που συνδυάζονται άριστα μεταξύ τους σε ένα πολύ ελαφρύ πιάτο το οποίο θεωρώ ότι το κορίτσι σου θα εκτιμήσει πολύ. Μην βάλεις πάρα πολλή κάπαρη γιατί πικρίζει το πιάτο.
Σπαγγέτι
Ελιές κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές σούπας κάπαρη
100 γρ. Λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκια ρίγανη
Σε ένα ξύλο κοπής κόβεις τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκια. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνεις τα ζυμαρικά και ανακατεύεις. Αφήνεις να βράσουν 12-14 λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνεις καλά. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρεις για ένα λεπτό τις λιαστές τομάτες και προσθέτεις τις ελιές και την κάπαρη. Προσθέτεις στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, ανακατεύεις και σερβίρεις σε ατομικά πιάτα προσθέτοντας λίγη φρέσκια ρίγανη.