MasterChef: H δυσκολότερη συνταγή που εκτελέστηκε ποτέ στον διαγωνισμό
- 27 ΑΠΡ 2020
Μέχρι στιγμής έχουμε δει δύσκολες δοκιμασίες, τις οποίες ολοκλήρωσαν με επιτυχία οι παίκτες του Master Chef, ωστόσο καμία από αυτές δεν συγκρίνεται με ένα πιάτο, που είχαμε δει πριν τρία χρόνια στο αντίστοιχο σόου της Αυστραλίας.
Όπως είναι λογικό όσο προχωράει το παιχνίδι οι δοκιμασίες γίνονται όλο και πιο δύσκολες, φτάνοντας μέχρι τον τελικό, όπου οι παίκτες καλούνται να φτάσουν στα όριά τους δημιουργώντας πιάτα με αρκετά αστέρια Michelin.
Πίσω στο 2017, λοιπόν όπως λέγαμε, στον ημιτελικό του Master Chef Αυστραλίας ένας παίκτης κλήθηκε να αντιγράψει το πιάτο σήμα κατατεθέν του πασίγνωστου εστιατορίου του σεφ Heston Blumenthal, ‘Dinner by Heston Blumenthal’, το οποίο έχει πάρει τρία αστέρια Michelin, ενώ για το 2005 είχε ψηφιστεί ως το καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη.
Οι τέσσερις παίκτες που είχαν φτάσει στα ημιτελικά του συγκεκριμένου Master Chef ανέλαβαν να φτιάξουν κι από μία συνταγή του διάσημου εστιατορίου. Ο κλήρος για την πιο δύσκολη συνταγή, το Lamington Cake, που απαιτούσε συνολικά 105 βήματα για να ολοκληρωθεί, έλαχε στον 33χρονο σήμερα σεφ, Ben Ungermann. Οι κριτές έδωσαν σε όλους τους παίκτες πέντε ώρες, για να φτιάξουν 40 πιάτα από την κάθε συνταγή.
“Αν και το Lamington δεν φαινόταν τόσο περίπλοκο στην αρχή, τρόμαξα βλέποντας τη συγκεκριμένη συνταγή. Φαινόταν πραγματικά αδύνατο να φτιαχτεί αυτό το γλυκό. Όπως μας έχουν πει οι κριτές μου έδωσα λίγο χρόνο να συγκεντρωθώ και να δω αναλυτικά τα βήματα της συνταγής. Και διάβαζα, διάβαζα και δεν τελείωνε. Έφτασα μέχρι το βήμα 55 και είπα από μέσα μου, ΟΚ, αποκλείεται να είναι αλήθεια αυτό το πράγμα”. Χρειάστηκαν περίπου τριάντα λεπτά για να διαβάσει και να κατανοήσει ολόκληρη τη συνταγή ο παίκτης του Master Chef, όπως αποκάλυψε μετά στους κριτές.
Το Lamington Cake είναι ένα πολύ διάσημο γλυκό στην Αυστραλία και μοιάζει με κέικ. Το συγκεκριμένο πιάτο του εστιατορίου είχε ουσιαστικά έναν κύβο με στρώσεις, ο οποίος αποτελούνταν από μπισκότο σοκολάτας, σοκολάτα γκανάς, καρύδα, σιρόπι βατόμουρου, λευκή σοκολάτα και μους από ρούμι.
Οκ, μήπως τώρα φαίνεται λιγάκι πιο απαιτητικό; Η δοκιμασία μάλιστα ήταν τόσο δύσκολη, με τους παίκτες να μην καταφέρνουν να στήσουν τα 40 πιάτα που ήθελαν οι κριτές εντός χρόνου. Το γεγονός αυτό ανάγκασε την παραγωγή να τους δώσει άλλα 30 λεπτά επιπλέον χρόνου, για να ολοκληρωθεί η δοκιμασία.
Όλα τα πιάτα πήραν καλά σχόλια από τους κριτές του Master Chef, ωστόσο το Lamington Cake του Ben Ungermann ήταν αυτό που άφησε τους πάντες άφωνους. Τόσο για τη δυσκολία της παρασκευής του, την οποία και ολοκλήρωσε ολόσωστα ο παίκτης, αλλά και για τη μοναδική γεύση, η οποία ήταν σχεδόν ίδια με το πιάτο του εστιατορίου. Όπως ήταν φυσικό κέρδισε τη δοκιμασία, πέρασε απευθείας στον τελικό, αλλά εκεί δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο του Master Chef, τερματίζοντας δεύτερος.
Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι όποιος θέλει να παραγγείλει το συγκεκριμένο γλυκό στο εστιατόριο Heston (υπάρχουν δύο εστιατόρια σε Μελβούρνη και Λονδίνο) κοστίζει 22 ευρώ. Και το έχεις φάει μέσα σε περίπου πέντε δευτερόλεπτα, μιας και μιλάμε για δύο μπουκιές.