Με αυτό το απλό κόλπο θα κάνεις τα λαχανικά σου πολύ πιο νόστιμα
- 9 ΙΑΝ 2025
Δε συγκρίνονται με μια ωραία μπριζόλα ή ένα ζουμερό μπιφτέκι, ούτε καν με το στήθος κοτόπουλου, που μοιάζει να είναι το πιο βαρετό από τα κρέατα, τα λαχανικά όμως πρέπει να έχουν μόνιμη θέση στη διατροφή και το τραπέζι μας.
Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα λαχανικά πρέπει να καταναλώνονται από όλους μας σε καθημερινή βάση. Το μόνο πρόβλημα είναι πως η γεύση τους πολλές φορές δεν είναι από εκείνες που σε ενθουσιάζουν, γεγονός που κάνει πολλούς από εμάς να μην τα προτιμούμε. Υπάρχουν όμως τρόποι να αλλάξει αυτό και είναι πολύ πιο εύκολοι απ΄ όσο τυχόν νομίζεις.
Τη λύση τη δίνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, Bee Wilson, η οποία έπρεπε να βρει τρόπους να κάνει τα λαχανικά πιο λαχταριστά για τον μικρό της γιο, ο οποίος όπως λέει και η ίδια είναι αρκετά δύσκολος στο φαγητό. Τι έκανε λοιπόν;
Πήρε τηλέφωνο τον Γάλλο σεφ, Raymond Blanc, ο οποίος μοιράστηκε γενναιόδωρα μαζί της ένα από τα μυστικά της μητέρας του, κάτι που λέει πως αποτελεί τη βάση της γαλλικής μαμαδίσιας μαγειρικής.
Το μυστικό είναι πολύ πιο απλό και γρήγορο απ΄ όσο νομίζεις. Εδώ δεν παίζουμε στον Ratatouille, εδώ μαγειρεύουμε απλά, σπιτίσια και κυρίως νόστιμα.
Βάζεις τα λαχανικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ο πάτος του οποίου έχει καλυφθεί με νερό, χωρίς τα ίδια τα λαχανικά να είναι καλυμμένα όμως. Στη συνέχεια ρίχνεις μια γενναιόδωρη ποσότητα κανονικού βουτύρου και μια γενναία πρέζα αλάτι.
Τα αφήνεις να βράσουν για περίπου 8 λεπτά ή ώσπου τα λαχανικά να αποκτήσουν μια καραμελωμένη όψη και γεύση. Αν το νερό βράσει και εξατμιστεί πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, δεν έχεις παρά να ρίξεις μια-δυο κουταλιές νερό ακόμα στο κατσαρολάκι σου.
Τώρα λοιπόν, ξέρεις πως να φτιάξεις τα πιο λαχταριστά καρότα, πατάτες, μπρόκολα, ακόμα και μανιτάρια. Μη βαριέσαι. Φόρα την ποδιά σου, για να μη γίνεις και χάλια αν είσαι πρωτάρης και βουρ για την κουζίνα.