Με τον Stanley Tucci θα θέλαμε να φάμε μαζί στην Ιταλία
Ο ηθοποιός σε ρόλο οδηγού-οικοδεσπότη στη σειρά Stanley Tucci: Searching for Italy του CNN.
- 7 ΑΠΡ 2021
Η σειρά Stanley Tucci: Searching for Italy στο CNN είναι η απόδραση που χρειάζεσαι αυτή την περίοδο από τον καναπέ σου. Ο Ιταλο-Αμερικανός ηθοποιός και φανταστικός οικοδεσπότης, μεταφέρει τους θεατές στην ηλιόλουστη χερσόνησο για έξι επεισόδια, εξερευνώντας την ερωτική σχέση της Ιταλίας με το καλό φαγητό και ποτό. Και τα καλά νέα είναι ότι ετοιμάζεται ήδη μια δεύτερη σεζόν.
Ο Tucci, ο οποίος έχει ιταλικές ρίζες, είναι συγγραφέας δύο βιβλίων μαγειρικής (The Tucci Cookbook και The Tucci Table: Cooking With Family and Friends) και ο master του Negroni στην καραντίνα, γίνεται ο τέλειος οδηγός, ξεκινώντας από τη Νάπολη και την ακτή Αμάλφι πριν κατευθυνθεί προς Ρώμη, Emilia Romagna, Μιλάνο, Τοσκάνη και νότια πίσω στη Σικελία, όπου συναντά παραγωγούς, αγρότες, σεφ και διάσημους foodies. Στο ντεμπούτο του μάς ξεναγεί στη Νάπολη μέσα από τη γαστρονομική ιστορία του τόπου. Ξεκινώντας με την παγκοσμίου φήμης πίτσα, ταξιδεύει στο εκπληκτικό νησί της Ίσκια για να δοκιμάσει λαγό στιφάδο – ένα τοπικό πιάτο -, πριν απολαύσει ένα μπολ spaghetti και κολοκυθάκια (ένα χορτοφαγικό πιάτο που βασίζεται στην εποχικότητα και την καλή πρώτη ύλη) στην ηλιόλουστη ακτή Αμάλφι.
Η αισθητική, το χιούμορ και γενικά το χάρισμα του Tucci σε συνδυασμό με την αφήγηση και την ευγενική προσωπικότητά του, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τις ήδη πολύχρωμες σκηνές της Ιταλίας. Σε μια συνέντευξή του στο CNN, ο Stanley ανέφερε ότι η σειρά είναι εμπνευσμένη από την ιταλική του κληρονομιά. Η ιστορία, ο πολιτισμός αλλά και το φαγητό της χώρας ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για την οικογένειά του όσο μεγάλωνε, αλλά μόλις έζησε στη Φλωρεντία για έναν χρόνο, εκτίμησε πραγματικά την καταγωγή του. Σύμφωνα με τον ηθοποιό, η ιδέα για μία αντίστοιχη σειρά υπήρχε στο μυαλό του για χρόνια, έτσι όταν τον προσέγγισε το CNN ήξερε ακριβώς τι ήθελε να κάνει.
Στα highlights των γευστικών περιπλανήσεων του Stucci είναι η συνάντησή του με την Elisabetta Moro που του συστήνει τη διάσημη τηγανητή pizza στο Pizza Fritta da Fernanda αλλά και με τον pizzaiolo Enzo Coccia, έναν από τους μεγαλύτερους δασκάλους της ναπολιτάνικης πίτσα, που φτιάχνει στον ηθοποιό μία αξεπέραστη εκδοχή της στο Pizzeria la Notizia. Σε μικρή απόσταση με το φέρι από τη Νάπολη προς το νησί Ίσκια, το Il Focolare αποτελεί έναν από τους προορισμούς του Tucci, όπου δοκιμάζει λαγό στιφάδο (coniglio all’ischitana), ενώ στο Pasticceria Sal De Riso, o ηθοποιός ανακαλύπτει το lemon delight cake του pastry chef Sal De Riso. Ώρα για binge watching και – γιατί όχι – ένα εισιτήριο στη γειτονική χώρα όταν ταξιδέψουμε ξανά!