ΦΑΓΗΤΟ

Μη μιλάς άλλο γι’ αγαύη, η αγαύη είναι παντού. Στο στομάχι μας

Οι συντάκτες του ONEMAN ως έμπειροι γευσιγνώστες δοκίμασαν τα νέα πιάτα Agave Lime Exotics των T.G.I. Friday's.

Φανταστικές ημέρες. Μιλάω για αυτές που έχουμε μία διατροφική πρόκληση μπροστά μας ως συντάκτες του ONEMAN. Είτε αυτό σημαίνει ότι θα διαγωνιστούμε στο ποιος θα φάει τα πιο πολλά hot dog, είτε σημαίνει ότι καλούμαστε να πούμε τη γνώμη μας για κάποιο φαγητό. Γιατί και ξέρουμε να τρώμε και μπορούμε να φάμε. Και αυτό σας το έχουμε αποδείξει πολλάκις μέχρι σήμερα.

Ποιο είναι το θέμα μας λοιπόν σήμερα. Τα T.G.I. Friday’s μάς κάλεσαν ως έμπειρους γευσιγνώστες να δοκιμάσουμε τα νέα πιάτα και cocktails τους, τα Agave Lime Exotics. Κι εμείς δυσκολευτήκαμε όπως φαντάζεσαι πάρα πολύ να αποδεχτούμε την πρόσκληση πρόκληση.

 

Γιατί είναι πρόκληση να δοκιμάζεις κάτι καινούριο. Να ξεφύγεις λίγο από την κλασική σου εμμονή με τα burger ή την Jack Daniels sauce και να μάθεις μία νέα γεύση. Η παρουσία της αγαύης βέβαια στα πιάτα ήταν κάτι το πάρα πολύ ψηστικό.

 

Κι όπως θα δεις παρακάτω το πήραμε στα σοβαρά το έργο μας. Γιατί εσύ μπορεί να βλέπεις απλά μερικούς τύπους να τρώνε. Κοίτα από πόσο κοντά μελετήσαμε τα Agave Lime Exotics πριν σου τα προτείνουμε.

 

Κοίτα πόση μελέτη ρίχνει ο Ηλίας πριν παραγγείλει.

 

Κοίτα τι διερευνητικό βλέμμα έχει ο Δημήτρης πριν ξεκοκαλίσει τη φτερούγα.

 

Κοίτα βλέμμα που ρίχνει ο Στέφανος στον ενοχλητικό φακό την ώρα που δοκιμάζει.

 

Για να φτάσουμε στην ετυμηγορία. Ο κάθε ένας από εμάς τους πέντε που βρεθήκαμε στα T.G.I. Friday’s στο Κολωνάκι, ανέλαβε να γράψει για τα νέα πιάτα και cocktails.

(Ακολούθησέ μας στο Foursquare για να διαβάζεις tips για τα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε)

Οι γευσιγνώστες

Οι δοκιμαστές 

Λίγα λόγια από τον Χρήστο Χατζηιωάννου για τα Agave Lime Wings

 

Η σχέση μου με τις φτερούγες είναι γνωστή από τα ghetto της Βούλας μέχρι τα εκτροφεία πουλερικών σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Και οι φτερούγες όταν βρεθούν σε ένα τραπέζι μπροστά μου φεύγουν με ταχύτητα φωτός.

 

Και τις αγαπώ όλες τις φτερούγες και τις φτιάχνω και μόνος μου και τις έχω δοκιμάσει και όλες. Καυτερές, καπνιστές, σκέτες. Αυτές εδώ όμως αλλάζουν τα δεδομένα στο ζήτημα φτερούγα. Γιατί δεν είχε σκεφτεί ποτέ κανείς πόσο της ταιριάζει η οξύτητα του lime και η φορτωμένη μεξικάνικες εμπειρίες γεύση της αγαύης. Όταν κάποιος σου δίνει μία φανταστική εκδοχή ενός ήδη αγαπημένου σου πιάτου, οφείλεις να τον χειροκροτήσεις με σάλτσες στα χέρια και φτερούγες στο στόμα.

Λίγα λόγια από τον Θοδωρή Δημητρόπουλο για το Agave Lime Chicken

 

Καταρχάς όταν έφτασε το κοτόπουλο ενθουσιάστηκα γιατί δεν ήξερα ότι θα είναι καλυμμένο από σουσάμι, και τα πάντα γενικά γίνονται καλύτερα με πολύ σουσάμι (και μια ιδέα κόκκινης πιπεριάς εν προκειμένω, επειδή γιατί όχι). Επίσης για τη sauce δεν το είχα πολυψάξει. Θέλω πάντα να είναι έκπληξη, οπότε με το που έκοψα την πρώτη τραγανή μπουκιά κοτόπουλου, τη βούτηξα στην Agave Lime Sauce και την έριξα λαίμαργα στο στόμα μου. Μιλάμε για ένα γλυκόξινο μεγαλείο. Αφού έφαγα σχεδόν ολόκληρο το ένα από τα φιλετάκια έτσι, πήρα τη sauce και την άπλωσα πάνω από το συνοδευτικό ρύζι. Δεν έμεινε καθόλου για το άλλο φιλέτο βέβαια, αλλά δεν πειράζει. Διαπίστωσα πως η γεύση του, και σόλο όταν το τρως, εξωτικότατη είναι.

Λίγα λόγια από τον Στέφανο Τριαντάφυλλο για τα Agave Lime Chicken Fajita

 

Η φάση φαχίτας είναι γενικά ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί . Ειδικά αν είσαι από αυτούς που τους άρεσαν τα σφηνοτουβλάκια και τα lego (άσχετο). Τύπου το φτιάχνεις μόνος σου.

 

Και πίτα και κοτόπουλο και ρύζι (την ακούς ξεκάθαρα σαν από ηχείο την αγαύη) και ντοματοκρεμυδοφαση και ανανά για τροπική κατάστα και φυσικά sour cream, τον τελευταίο σημαντικό λόγο για να ζεις. Εκπληκτικό μπόνους το ροζουλί κρεμμύδι που αλλάζει το όλο σκηνικό. Ιδανικό για όσους θέλουν να κάνουν τους σεφ και να μοχθήσουν για το φαγητό τους.

Λίγα λόγια από τον Ηλία Αναστασιάδη για τα Agave Lime Pork Cutlets

 

Είμαι ο κλασικός τύπος που σε ένα φοβερό μπεργκεράδικο θα προτιμήσει συχνά πυκνά να φάει κάτι παντελώς άσχετο με βασικό πιάτο του εστιατορίου. Δεν σου κρύβω ότι κάτι σκίρτησε μέσα μου όταν έμαθα ότι θα φάω τα καινούργια χοιρινά φιλετάκια των T.G.I. Friday’s. Όταν τα είδα ειδικά, με την ψημένη φέτα ανανά να τα χωρίζει στη μέση, σκίρτησαν ακόμη περισσότερα μέσα μου. Η Agave Lime Sauce είναι από μόνη της μια νέα εμπειρία που -πίστεψέ με- δεν μοιάζει με άλλες σως εμπειρίες και δένει μια χαρά με το χοιρινό. Δεν ξέρω αν είναι πρέπον να γράψω ότι βούτηξα και τον ανανά στη σως, αλλά τον βούτηξα. Και το γράφω.

Λίγα λόγια από τον Δημήτρη Βάσσο για τις Agave Lime Exotic Margaritas

Τα έχουμε συμφωνήσει ότι στο φαγητό είναι απαραίτητη η κοακόλα. Αλλά όταν το ίδιο το φαγητό ζητάει κάτι άλλο, θα είσαι φαιδρός να πεις όχι. Για να καταλάβεις, εκεί που σου έρχεται η πιπεράδα των Agave Lime Wings, έρχεται να την σβήσει δροσιστικά η Jose Cuervo με το φρέσκο μίγμα lime και σιροπιού αγαύης της Tommy’s Margarita. Κι εκεί που έχεις φτιάξει κάθε πιθανό combo στα Fajitas σου, έρχονται οι φρέσκες φράουλες και τα βατόμουρα της Strawberry Basil Margarita να σου αλλάξουν τη γεύση πριν περάσεις στο γλυκό. Μία για το ορεκτικό και μία δεύτερη για το κυρίως πιάτο. Τεκίλα να υπάρχει κι όλα καλά.

 

Εμείς απ’ ό,τι κατάλαβες εγκρίναμε και παρα-εγκρίναμε τα νέα πιάτα. Όχι ότι θα ξεχάσουμε τα burger. Αλλά θα δώσουμε και στα Agave Lime Exotics μια θέση στην καρδιά και το στομάχι μας.

Παίζει και διαγωνισμός

Εμείς τα κάναμε τα ποσταρίσματά μας στο Instagram. Για να αποτυπώσουμε το γεύμα μας αλλά και για να πάρουμε μέρος στο διαγωνισμό των T.G.I. Friday’s, Agave Lime Exotic στο Instagram, με τον οποίο μπορείς να κερδίσεις διάφορα γευστικά δώρα.

Τα βήματα είναι απλά:

1. Φωτογραφίζεις το Agave Lime πιάτο σου, όσο καλύτερα μπορείς. Ξέρεις εσύ

2. Ακολουθείς τα T.G.I. Friday’s στο Instagram @tgifridays.gr

3. Ανεβάζεις τη φωτογραφία σου στο Instagram, με το hashtag #agavelimeexotics

Πανεύκολο. Κι αν θες να μαθαίνεις περισσότερα και να παίρνεις χαμπάρι όλους τους διαγωνισμούς, ακολούθησε τα T.G.I. Friday’s στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram. #TGIF

Αγαύη μόνο…