Normal: Το νέο γαστρονομικό αριστούργημα των αδερφών Roca
- 15 ΙΟΥΛ 2021
Τα αδέλφια Roca -Joan, Josep και Jordi- έχουν στρατολογήσει την Elisabet Nolla ως επικεφαλής σεφ για το νέο τους εγχείρημα, που ονομάζεται Normal, και το οποίο προσφέρει μια «άμεση, αυθόρμητη κουζίνα» που αναδεικνύει τα εποχικά, τοπικά προϊόντα καθώς επίσης τις συνταγές και τις πολύτιμες μαγειρικές τεχνικές που μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά στην περιοχή.
Καθαρές γραμμές, φυσικά, μη επεξεργασμένα υλικά και μια ζεστασιά χαρακτηρίζουν το νέο εστιατόριο που φέρει την υπογραφή του Andreu Carulla (υπεύθυνος και για το design του El Celler de Can Roca). Βασικός άξονας στον σχεδιασμό είναι η βιωσιμότητα και η αξία της καινοτομίας στα υλικά που χρησιμοποιούνται, καθώς επίσης και οι ομορφιά της ατέλειας. Έτσι, το Normal ξεφεύγει από το ραφιναρισμένο design, αναδεικνύοντας μία artisanal αισθητική που ξεφεύγει από τα βιομηχανοποιημένα στοιχεία.
«Μια πολύ φυσιολογική πρόταση, από μια άμεση, αυθόρμητη κουζίνα. Μας θυμίζει από πού προερχόμαστε και σκοπεύει να ενισχύσει την ενστικτώδη κίνηση της ζωντανής φωτιάς στην κουζίνα, το slow cooking, τις μυρωδιές που έρχονται από μακριά. Μοιραζόμαστε την κληρονομιά τριών γενεών με μια υπέροχη ομάδα που μας εκπροσωπεί. Με μια κουζίνα που είναι πατρίδα, μητέρα, γυναίκα, μητριαρχική, μάρτυρας από τη γιαγιά Angeleta και τη Montserrat στις νέες γενιές με επικεφαλής σεφ την Elisabet Nolla.
Ξεκινάμε αυτό το νέο στάδιο σε μια στιγμή που υπερβαίνει την κοινωνία. Μετά την υγειονομική, κοινωνική και υπαρξιακή κρίση, για να ανακουφίσουμε την ψυχή και να ανακαλύψουμε ξανά την ευτυχία. Η μαγειρική είναι καταλύτης για τα συναισθήματα, ένα νόστιμο πάρτι που δημιουργεί διαρκείς δεσμούς» – Joan, Josep και Jordi Roca.
Το Normal είναι μια πιο χαλαρή, τρυφερή και παραδοσιακή πρόταση από τους αδερφούς Roca. Αυτή που αναδεικνύει την παράδοση με έναν σύγχρονο τρόπο για να παρέχει άνεση και φαγητό σε μια κοινωνία που ανακάμπτει μετά από μια δύσκολη περίοδο.