Ο Άνταμ Κοντοβάς ξέρει πού φτιάχνουν το καλύτερο σάντουιτς της Νέας Υόρκης
Από καντίνα μέχρι εστιατόριο με Michelin, από Ελλάδα μέχρι το Νησί του Πάσχα, κάθε εβδομάδα ζητούμε από έναν καταξιωμένο σεφ να μας πει πού τρώει. Σήμερα μαζί μας, ο Άνταμ Κοντοβάς.
- 30 ΙΑΝ 2020
Ο Άνταμ Κοντοβάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Στα 24 του πήγε σε σχολή μαγειρικής, από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Έχει εργαστεί στο βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin Funky Gourmet, και μετά στο εστιατόριο 2MAZI, με τον Γιάννη Μπαξεβάνη. Συνέχισε στο James Joyce Irish Pub & Restaurant και ακολούθησε το βραβευμένο εστιατόριο Danu at the Brehon στην Ιρλανδία.
Συνεργάστηκε με το πολυβραβευμένο Βoutique Ηotel Amanzoe και το 2016 βρέθηκε στις Βρυξέλλες και στο πολύ γνωστό εστιατόριο Sea Grill, βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Mylos Bar Restaurant στη Σαντορίνη, για το οποίο έχει πάρει Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και ένα αστέρι από το FnL guide. Ο Άνταμ Κοντοβάς έχει εμφανιστεί επίσης στο MasterChef 2 και στο MasterChef 3.
Αυτά λοιπόν είναι τα 5 αγαπημένα μέρη που επέλεξε ο Άνταμ Κοντοβάς.
Katz’s delicatessen, Νέα Υόρκη
Το Katz’s delicatessen στη Νέα Υόρκη ιδρύθηκε το 1888(!) και είναι αγαπημένο τόσο από τους τουρίστες όσο και από τους ντόπιους. Το σάντουιτς με τον παστράμι θεωρείται το καλύτερο της Νέας Υόρκης. Επιπλέον, εδώ γυρίστηκε η κλασική σκηνή του οργασμού της Meg Ryan στο ‘When Harry met Sally’.
La Bourse et La Vie, Παρίσι
Το La Bourse et La Vie στο Παρίσι των Daniel Rose και Hugo Richier προσφέρει αυτό που αρέσει και στους δύο να λένε “λίγο διαφορετική”, κλασικές γεύσεις με twist.
Inua, Τόκιο
To Inua στο Τόκιο άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2018. Το προσωπικό του εστιατορίου αποτελείται από πάνω 15 διαφορετικές χώρες, οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις στους στα πιάτα, φτιαγμένα πάντα με τα καλύτερα υλικά. Το εστιατόριο βραβεύτηκε με 2 αστέρια Michelin στον οδηγό για το Tokyo 2020.
Sushimou, Αθήνα
To Sushimou στο Σύνταγμα είναι από τις καλύτερες επιλογές για αυθεντικό σούσι στην Αθήνα. Λέγοντας μάλιστα τη μαγική λέξη Omakase, μπορείς να αφεθείς στα χέρια του σεφ να κάνει ό,τι θέλει.
Hytra, Αθήνα
Tο εστιατόριο Hytra αρχικά άνοιξε το 2004 στου Ψυρρή και πήρε το πρώτο του αστέρι Michelin τo 2010, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Πλέον έχει μεταφερθεί στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Λεωφόρο Συγγρού, ενώ το καλοκαίρι ανεβαίνει στον 7ο όροφο του κτιρίου.