Shutterstock
ΚΑΦΕΣ

Ο dalgona coffee είναι ό,τι χειρότερο εμπνευστήκαμε στην καραντίνα

Δοκιμάσαμε τον ‘επίσημο καφέ της καραντίνας’ και είναι ίσως ο χειρότερος που έχει δημιουργηθεί ποτέ.

Τις τελευταίες ημέρες που ο μισός πλανήτης βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι του, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, έχουμε δει πάρα πολλά trends εκεί έξω (εκεί μέσα βασικά). Από περίεργα challenges, μέχρι αλλόκοτα φαγητά ή ροφήματα που δοκιμάζουν ο ένας μετά τον άλλο.

Για να λέμε την αλήθεια, σε όλη αυτή τη διάδοση αυτής της (ανούσιας) πληροφορίας έχει συμβάλλει τα μέγιστα και το Tik Tok, ένα app που έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο κόλλημα της καραντίνας για τους περισσότερους. Όσον αφορά τις παρασκευές που δοκιμάζει ο κόσμος, λοιπόν, υπάρχει ένας καφές που έχει γίνει μόδα εδώ και μερικές ημέρες σε όλο τον πλανήτη. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον dalgona coffee.

Ίσως κάπου να τον έχεις ακούσει, τον έχεις δει ή έχεις δοκιμάσει να τον φτιάξεις κιόλας. Μια τρέλα που ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα (γιατί μας το κάνατε αυτό;) και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την υφήλιο. Σύμφωνα με το South China Morning Post, ο υπεύθυνος όλης αυτής της ‘παράνοιας’ είναι ο διάσημος Κορεάτης ηθοποιός Jung Il-woo, ο οποίος αποφάσισε μια μέρα να φτιάξει αυτό το (όχι και τόσο πρωτότυπο) ρόφημα και να μοιραστεί το αποτέλεσμα στα social media.

Βλέπεις, το dalgona στα κορεάτικα σημαίνει ‘γλυκό’ (ή κάτι σαν αυτό τέλος πάντων) και είναι ιδιαίτερα διάσημο street food. Ξεκίνησε να φτιάχνεται πολύ στη χώρα στα τέλη ‘70s και αρχές ‘80s και ουσιαστικά το ετοιμάζεις αναμειγνύοντας ζάχαρη με καυτό νερό. Στη συνέχεια προστίθεται μαγειρική σόδα και το αποτέλεσμα μοιάζει με μπισκότο καραμέλας.

Μετά από αυτή την παρένθεση, όμως, ας επιστρέφουμε στον καφέ, τον dalgona coffee. Ο Jung Il-woo, ο οποίος μικρός έτρωγε αρκετά dalgona, αποφάσισε να κάνει μια παραλλαγή του διάσημου αυτού γλυκού. Τι έκανε; Έβαλε σε ένα μπολ ζάχαρη, στιγμιαίο καφέ (αυτόν που φτιάχνουμε φραπέ), λίγο καυτό νερό και τα ανακάτεψε, δημιουργώντας έναν αφρό. Στη συνέχεια, πήρε ένα ποτήρι, έβαλε παγάκια και γέμισε τα 2/3 του με γάλα. Τέλος, πάνω στο γάλα έριξε τον αφρό που έφτιαξε με τον καφέ και τη ζάχαρη και είχε τον dalgona coffee.

Να σημειωθεί ότι η συνταγή δεν ήταν δική του, αλλά υπήρχε χρόνια τώρα. Μόνο που κάνοντάς το on camera στις αρχές του Γενάρη, αυτή η συνταγή εκτοξεύτηκε. Πλέον υπάρχουν εκατοντάδες videos στο Youtube που σου δείχνουν πώς να φτιάξεις dalgona coffee και μάλιστα έχουν πολλά εκατομμύρια views. Καταλαβαίνεις για τι τρέλα μιλάμε.

Εμείς δοκιμάσαμε να τον φτιάξουμε στο σπίτι, όμως το γευστικό αποτέλεσμα δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση όλη αυτή τη φήμη που ακολουθούσε το όνομά του. Η παρασκευή του είναι πανεύκολη, αλλά ας γράψουμε αναλυτικά την συνταγή καλού κακού.

Υλικά:

2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ

2 κουταλιές ζάχαρη

Γάλα

Παγάκια

Εκτέλεση: Σε ένα ποτήρι βάζουμε τον καφέ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο καυτό νερό και το ανακατεύουμε μέχρι να κάνει αφρό. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα άλλο ποτήρι, βάζουμε παγάκια και γεμίζουμε τα 2/3 του με γάλα. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω τον αφρό που έχουμε ετοιμάσει. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγους κόκκους καφέ από πάνω για γαρνιτούρα.

Όσον αφορά τη δοκιμή τώρα τώρα, ο καφές αυτός πρόκειται για φιάσκο. Όχι, όπως αυτό της τέταρτης σεζόν του Casa de Papel. Ίσως μεγαλύτερο. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα φραπέ με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γάλα, σαν αυτόν που πίναμε πολύ μικροί για να ξεγελάμε τον εαυτό μας πως κάτι κάνουμε.

Το ωραίο είναι πως υπάρχουν και κάποια videos διάφορων ξένων youtubers, που δείχνουν μια εναλλακτική παρασκευή του dalgona, στην οποία αντί για γάλα βάζουν νερό. Και μετά πανηγυρίζουν για την ανακάλυψή τους. SORRY, αλλά αυτό είναι ΦΡΑΠΕΣ.

Το δικό μας δημιούργημα. Ωραίο στην όψη, μα η καρδιά του δηλητήριο.

Για κάποιον που έχει συνηθίσει να πίνει τον καφέ του από σκέτο μέχρι μέτριο, θα βρει πάρα πολύ γλυκό τον dalgona coffee. Είναι οι δύο κουταλιές ζάχαρη, είναι και το γάλα, που κάνουν αυτό το ρόφημα σχεδόν να μην πίνεται. Ακόμα και όποιος έχει συνηθίσει να παραγγέλνει freddo cappuccino γλυκό, θα δυσκολευτεί αρκετά να πιει τον dalgona.

Αν πραγματικά ο dalgona coffee θέλει να θεωρείται καφές, τότε είναι με διαφορά ο χειρότερος καφές εκεί έξω. Ελπίζουμε μόνο όταν περάσει όλη αυτή η τρέλα του κορονοϊού, να μην μπει σε καταλόγους καφετεριών. Όπως και να ‘χει, δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις στο σπίτι. Ελεύθερο χρόνο για πειραματισμούς έχουμε άλλωστε.

Απλά μην πεις μετά ότι δεν σε προειδοποιήσαμε.

Υ.Γ. A, και αν τον φτιάξεις τελικά, ανέβασε το αποτέλεσμα στο Instagram με mention το @onemangr, για να δούμε κι εμείς το έργο σου.