FOOD & DRINK

Ο δεύτερος καλύτερος barista στον κόσμο είναι Έλληνας

News for Booze: Οι νέες αφίξεις, τα βραβεία του μήνα και ό,τι συμβαίνει στον χώρο του ποτού, του καφέ και των απολαύσεων.

Όπως έχεις καταλάβει εδώ στο Οneman αγαπάμε πολύ τα καλά μπαρ, τα καλά ποτά τον καλό καφέ και το καλό φαγητό. Για τον λόγο αυτό και επειδή τα νέα και στους τέσσερις χώρους τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, κάθε μήνα σου παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να μην μένεις πίσω. Οι νέες αφίξεις, τα μαγαζιά που δεν έχουμε προλάβει να πάμε, τα νέα spirits που κυκλοφορούν και ό,τι άλλο ενδιαφέρον προκύπτει, θα βρίσκεται εδώ, για να μη στερεύεις ποτέ από επιλογές και φρέσκες ιδέες.

Ο παγκόσμιος Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι τελικοί του World Coffee Events που έγιναν στη Βοστώνη. Εκεί ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έφτασε στους έξι φιναλίστ του διαγωνισμού barista και στον τελικό κατάφερε να πάρει το δεύτερο βραβείο απέναντι στα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έχει βραβευτεί αρκετές φορές εντός και εκτός συνόρων με την τελευταία του διάκριση να είναι η μεγαλύτερη από άποψη κύρους διαγωνισμού. Μπορείς να απολαύσεις καφέ από τα χέρια του Μιχάλη στο ‘Rabbit Punch’ όπου και εργάζεται και θα καταλάβεις γιατί ήρθε και αυτή εδώ η βράβευση.

Νέα μπαρ στην πόλη

Ας ξεκινήσουμε από το κέντρο της Αθήνας και το ‘The Mule and The Pig’ τo οποίο άνοιξε στα εξάρχεια και το όνομά του εμπνεύστηκε από το ποίημα του Ron Padgett με τίτλο ‘The line’ που αναφέρεται στην ταινία ‘Paterson’ του Τζιμ Τζάρμους. Πρόκειται για ένα ζεστός χώρο με ιδιαίτερο vibe για το οποίο σύντομα θα γράψουμε ακόμα περισσότερα.


Ένα ενδιαφέρον νεό στον χώρο των bars είναι ότι φέτος οι Σπέτσες θα έχουν γεύση από ‘Baba au Rum’. Συγκεκριμένα το ιστορικό ξενοδοχείο του νησιού Poseidonion Grand Hotel το οποίο στέκει αγέρωχο στην ίδια θέση από το 1914, θα συνεργαστεί με το πολυβραβευμένο αθηναϊκό coctail bar. Ο Θάνος Προυναρούς και οι συνεργάτες του, με bar manager τον Νίκο Γαρτζολάκη, θα αναλάβουν τον κατάλογο των cocktails σε όλα τα bar της ξενοδοχειακής μονάδας.

Για το τέλος κρατήσαμε ένα νέο που θα σε χαροποιήσει πολύ. Το διάσημο ‘Dal Professore’ από το Μαρούσι κατεβαίνει στο κέντρο της Αθήνας. Όχι, όχι δεν ανοίγει νέο εστιατόριο, αλλά ένα fast pizza joint. Για να στο κάνω λιανά, στη στοά Μπολάνη απέναντι από το ’42 Barstronomy’ θα βρεις ένα μικρό spot όπου δεσπόζει ένα μικρός αλλά θαυματουργός ξυλόφουρνος. Ο Νίκος Δημητροκάλης από το ‘Dal Professore’ ένωσε τις δυνάμεις του με τον Σπύρο Κερκύρα, τον Ηλία Ανθίδη και τον Πάτροκλο Κουδούνη και θα προσφέρουν κλασσικές αλλά και ιδιαίτερες πίτσες με φρέσκα υλικά και ένα μοναδικό ζυμάρι. Το σίγουρο είναι ότι θα το δοκιμάσουμε ξανά και ξανά.

Οι bartenders όλου του κόσμου στη Λάρισα


Το Bar Engage – Αγκαζέ είναι µία µεγάλη γιορτή του καλού ποτού, του κοκτέιλ και της τοπικής γαστρονοµίας, η οποία ξεκίνησε από τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα τη Λάρισα. Το Bar Engage διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόµενη χρονιά, προσκαλώντας κορυφαίους bartenders από την Ευρώπη και την Αμερική καθώς και από την Ελλάδα, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν για µία εβδοµάδα (29 Απριλίου έως 4 Μαΐου) στη Λάρισα. Ανοιχτές εκδηλώσεις, σεμινάρια και πολλά guest θα λάβουν χώρα στην πόλη θέτοντάς την επίκεντρο του παγκόσμιου bartending για μια εβδομάδα. 20 Bartenders από 16 πόλεις και 12 χώρες από όλο τον κόσμο, 21 bars από όλο τον κόσμο από τα οποία τα 10 βρίσκονται στη λίστα με τα 50 world best bars είναι μόνο μερικά από τα στατιστικά που έχουν κάνει αυτό το φεστιβάλ θεσμό.

Ο διαγωνισμός Saint James έχει νικητή


Ο διαγωνισμός του Saint James Rhum επέστρεψε για να αναδείξει τον bartender ο οποίος φτιάχνει τα καλύτερα Saint James cocktails. Το έπαθλο δελεαστικοτατο: Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα στον παγκόσμιο τελικό στο Παρίσι και να κερδίσει ένα ταξίδι στην εξωτική Μαρτινίκα. Ο τελικός έλαβε χώρα στις 15 Απριλίου στο Beauty Killed the Beast, όπου οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν μπροστά στους κριτές να φτιάξουν τη δική τους πρόταση σε cocktail. Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους Νίκο Γαρτζολακη, Head Bartender στο ‘Baba au Rum’, Κωνσταντίνο Στεφανάκη, rum expert και τον πρώτο Έλληνα chef βραβευμένο με 2 αστέρια michelin και head chef στην Σπονδή, Άγγελο Λάντο. Νικητής αναδείχθηκε ο Αντώνης Τσακίρης από το Fabrica ο οποίος και θα ταξιδέψει σε Παρίσι και Μαρτινίκα.

Τέσσερα νέα ποτά για το καλοκαίρι

Πρόσφατα μάθαμε ότι βγήκε σε κυκλοφορία το Martini Fiero, ιδανικό για aperitivo. Πρόκειται για ένα blend από κρασί και βότανα όπως φλούδα πορτοκαλιού και αρτεμισία (το βότανο που έχει και το αψέντι). Το αποτέλεσμα είναι ένα martini γλυκόπικρο με γεύση εσπεριδοειδών το οποίο ταιριάζει τέλεια με τόνικ.


Σύντομα θα κυκλοφορήσει και το Blended Scotch whisky Double Double από την Dewar’s. Το νέο αυτό whisky χρησιμοποιεί τέσσερα στάδια ωρίμανσης, στη διάρκεια των οποίων το απόσταγμα παλαιώνεται σε διαφορετικό είδος βαρελιών. Στη συνέχεια τα αποστάγματα παλαιώνονται μαζί σε κοινό βαρέλι sherry. Ενδιαφέρουσα μείξη την οποία περιμένουμε να δούμε και στην χώρα μας.

Κυκλοφόρησε επίσης και το Rosé Extra Dry, ένα sparkling wine από την Martini το οποίο είναι ένα blend από διαλεχτά Chardonnay, Glera και Nebbiolo από την νότια Ιταλία.

Τέλος, μιας και πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι η Diageo Reserve κυκλοφόρησε την Cîroc Vodka Summer Watermelon η οποία είναι ιδανική για καλοκαιρινά spritz cocktails. Πρόκειται για ένα λευκό απόσταγμα από γαλλικά σταφύλια τα οποία είναι αρωματισμένα και έχουν επίγευση από καρπούζι με απόλυτα φυσικό τρόπο. Καλοκαίρι καλωσήρθες.

Exit mobile version