iStock
ΦΑΓΗΤΟ

O κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο για φέτος

Με 100 διαφορετικές κουζίνες και περισσότερα από 3.500 εστιατόρια, η Μελβούρνη παίρνει τον τίτλο δικαιωματικά.

Ένας στους πέντε ανθρώπους ταξιδεύει με σκοπό να αναζητήσει νέα εστιατόρια ή να βιώσει γαστρονομικές εμπειρίες, υπενθυμίζοντάς μας ότι η περιπέτεια και ο πολιτισμός μπορούν να βρεθούν στο πιάτο μας.

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Travelbag με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποίησε δεδομένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το OpenTable και το Get Your Guide για να κατατάξει τους διεθνείς προορισμούς για τους foodies.

Κι έχουμε νικητή: Η Μελβούρνη στην Αυστραλία ανακηρύχθηκε η καλύτερη πόλη στον κόσμο για φαγητό, κυρίως χάρη στις 100 διαφορετικές κουζίνες της και τα περισσότερα από 3.500 εστιατόρια.

Τη Μελβούρνη ακολούθησαν το Τορόντο, το Ντουμπάι και το Σίδνεϊ – όλα αυτά προσφέρουν αξιοσημείωτα μεγάλη ποικιλία κουζινών.

Για αρκετά χρόνια, παραδοσιακά ευρωπαϊκά πιάτα, όπως τα ζυμαρικά ή η παέγια προσέλκυαν τους καλοφαγάδες, όμως φαίνεται ότι πλέον οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών διαφοροποιούνται. Οι ατρόμητοι foodies αναζητούν διεθνείς πόλεις που προσφέρουν μια γεύση απ’ όλα.

Η γαστρονομική σκηνή της Μελβούρνης γιορτάζει τον ποικιλόμορφο πληθυσμό της και η ιστορία της πόλης ξετυλίγεται μέσα από τη γαστρονομική σκηνή της.

Διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες Chinatowns του κόσμου, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1850. Κάθε ντόπιος έχει ένα διαφορετικό σημείο για dumplings στο οποίο είναι πιστός, και οι πεινασμένοι επισκέπτες μπορούν να τους ακολουθήσουν στα σοκάκια της Little Bourke Street που είναι γεμάτα γκράφιτι.

Η Μελβούρνη έχει επίσης τον μεγαλύτερο πληθυσμό Ελλήνων εκτός Ελλάδας, με αποτέλεσμα ο αντίκτυπος της κοινότητας να είναι μεγάλος και στη γαστρονομία. Μέρη όπως το Jim’s Greek Tavern και το Stalactites εκπροσωπούν την ελληνική κουζίνα.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να πειραματιστούν επίσης με τρόφιμα που δεν συναντούν συχνά, όπως το αμφιλεγόμενο άλειμμα vegemite που εφευρέθηκε στη Μελβούρνη.

Ο απροσδιόριστος χαρακτήρας της γαστρονομικής σκηνής της Μελβούρνης είναι ο λόγος που εστιατόρια όπως το Etta επιλέγουν να αυτοπροσδιορίζονται ως “Melburnian”, επειδή το μενού τους δεν μπαίνει σε κανόνες και αλλάζει ανάλογα με τις εποχές. Αντί να περιορίζονται σε μια συγκεκριμένη κουζίνα, επικεντρώνονται στην παροχή φρέσκων και τοπικών υλικών από όλη τη χώρα.

Είτε ψάχνεις για αυθεντικό αιθιοπικό φαγητό στο Thornbury είτε για ιαπωνική αγορά στο Collingwood, μπορείς να μεταφερθείς σε διαφορετικές ηπείρους με τα πράσινα τραμ και τα πολύχρωμα μενού. Πρόκειται για μια πόλη όπου το φρέσκο σούσι σερβίρεται ως street food, το brunch είναι τρόπος ζωής, ο καφές είναι σχεδόν θρησκεία και κάθε γεύμα είναι μια περιπέτεια.

Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.