O νεότερος σεφ με αστέρι Michelin στο Λονδίνο είναι Έλληνας
- 10 ΜΑΡ 2019
Όπως έχεις καταλάβει εδώ στο Οneman αγαπάμε πολύ τα καλά μπαρ, τα καλά ποτά τον καλό καφέ και το καλό φαγητό. Για τον λόγο αυτό και επειδή τα νέα και στους τέσσερις χώρους τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, κάθε μήνα σου παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να μην μένεις πίσω. Οι νέες αφίξεις, τα μαγαζιά που δεν έχουμε προλάβει να πάμε, τα νέα spirits που κυκλοφορούν και ό,τι άλλο ενδιαφέρον προκύπτει, θα βρίσκεται εδώ, για να μη στερεύεις ποτέ από επιλογές και φρέσκες ιδέες.
Νέα μπαρ στην πόλη
Σ’ αυτήν τη στήλη δεν βαριόμαστε ποτέ, αφού συνεχώς ανοίγουν νέα bars ή ανανεώνονται τα ήδη υπάρχοντα. Θα ξεκινήσω με το μαγαζι που χάρηκα περισσότερο όταν έμαθα την άφιξή του. Το Mai Tai στο Κολωνάκι αναστήθηκε και ζει την δεύτερη νιότη του μέσα από τα μάτια του Γιάννη Σαμαρά και του Xavier Μισαηλίδης. Δεν λέμε περισσότερα, σύντομα θα τα πούμε όλα.
Λίγο πιο δίπλα, στην Ασκληπιού ήρθε ένα bar το οποίο δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχεις δει μέχρι τώρα. Μιλάμε για μια καθαρόαιμη μπάρα. Σκοτεινό αλλά καθόλου βαρύ, flirty αλλά όχι επιτηδευμένα, το Santaroza δεν γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο.
Σειρά στην τσάρκα μας έχει η Ιπποκράτους και το ‘Τανίνη Αγάπη Μου’ το οποίο ήρθε πριν τα Χριστούγεννα για να δώσει στο κρασί μια πτυχή που δεν είχαμε φανταστεί μέχρι τώρα. Όμορφος χώρος, ο οποίος δεν θυμίζει wine bar αλλά παντού τριγύρω υπάρχει το κρασί σαν σημείο αναφοράς. Και μιας και είπαμε κρασί, δεν πρέπει να ξεχάσουμε το αφιερωμένο στον κρητικό αμπελώνα ‘King’s Theater’ στου Ψυρρή. Μαξιμαλισμός στο μεγαλείο του, σε έναν χώρο με τέσσερις αίθουσες όπου μπορείς να απολαύσεις κρασί και λιχουδιές που το συνοδεύουν και να νιώσεις βασιλιάς.
Για το κλείσιμο άφησα την νέα άφιξη στο χώρο του καφέ αλλά και του ποτού που ακούει στο όνομα Lot51. Σε έναν υπέροχο χώρο πάνω στην Παπαδιαμαντοπούλου, με αρκετά τραπεζάκια τα οποία γεμίζουν τις μέρες που έχει άφθονο ήλιο, το Lot51 σερβίρει υπέροχο καφέ, τρομερά πιάτα και διαθέτει τρομερό vibe τα βράδια. Σύντομα θα σου έχουμε πολλές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά.
Και νέα ποτά στα ποτήρια μας
Το να ανακαλύπτεις καινούρια cocktails, καινούριες γεύσεις και καινούριους συνδυασμούς είναι κάτι που λατρεύεις και λατρεύουμε και εμείς. Τον τελευταίο καιρό οι εταιρείες ποτών το έχουν καταλάβει και πειραματίζονται διαρκώς, δημιουργώντας νέες εκδόσεις για αγαπημένα μας labels. Συγκεκριμένα η Sky Spirits φέρνει στην Ελλάδα την premium tequila Casa Dragones και σύντομα θα έχουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το λανσάρισμα.
. Λίγες μέρες νωρίτερα, είχαμε μάθει ότι το εμβληματικό μπαρ, το οποίο είχε καταφέρει να αφήσει το δικό του legacy στον χώρο, κλείνει με μία αινιγματική αλλά και πολλά υποσχόμενη ανακοίνωση. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να μάθουμε τι ετοιμάζει ο Mr Lyan και αυτή την φορά το χτύπημα του είναι τριπλό: Ο ευφυέστατος Ryan Chetiyawardana ανακοίνωσε ότι το προσεχές διάστημα θα ανοίξει τρία μαγαζιά σε τρεις διαφορετικές πόλεις.
Συγκεκριμέν,α θα ανοίξει το Lyaness στο Λονδίνο, το Super Lyan στο Άμστερνταμ και το Silver Lyan στην Ουάσιγκτον. Και οι τρεις χώροι θα έχουν το δικό τους μοναδικό concept με το Lyaness στο Λονδίνο να είναι το πρώτο που θα ανοίξει στον ίδιο χώρο όπου βρισκόταν το Dandelyan αλλά με νέα ατμόσφαιρα και εντελώς διαφορετικό concept. Σειρά μετά έχει τον Απρίλιο το Super Lyan το οποίο από θα μεταφερθεί από το υπόγειο που βρίσκεται τώρα σε έναν μεγαλύτερο χώρο με ιδιαίτερο concept στο Αμστερνταμ. Τελευταίο θα είναι το άνοιγμα στην αγορά της Αμερικής με πρώτη στάση την πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
Ο νεότερος chef με αστέρι Michelin στο Λονδίνο είναι Έλληνας
Το όνομά του είναι Ασημάκης Χανιώτης και το πρώτο εντυπωσιακό στοιχείο που αξίζει να μάθεις γι’ αυτό είναι η ηλικία του. Είναι μόλις 28 ετών και κατάφερε να κερδίσει αστέρι Michelin αλλά και τον τίτλο του νεότερου chef με αστέρι στην ευρωπαϊκή μητρόπολη. Ο Ασημάκης Χανιώτης είναι υπεύθυνος για την κουζίνα του Pied a Terre στο Λονδίνο, ενός ιστορικού μαγαζιού το οποίο εδώ και 27 χρόνια μπορεί να υπερηφανεύεται για την δική του συλλογή από αστέρια Michelin και διακρίσεις.
Η πορεία του μπορεί να μην είναι μεγάλη, αλλά ο 28άχρονος από το Περιστέρι κατάφερε μετά τις σπουδές του και τα ξενοδοχεία για σεζόν που έμαθε την δουλειά να κατακτήσει μια πόλη στην οποία ο γαστρονομικός ανταγωνισμός είναι σε υψηλό επίπεδο. Επίσης είναι και ο πρώτος έλληνας που κέρδισε αστέρι Michelin εκτός της χώρας μας.