© Shutterstock
ΦΑΓΗΤΟ

Ο Salt Bae χρεώνει χρυσή την μπριζόλα του αλλά αναζητά μάγειρα με 14 ευρώ την ώρα

Ο Τούρκος chef θεωρεί ότι προσφέρει έναν ανταγωνιστικό μισθό την ίδια στιγμή που χρεώνει παράλογες τιμές για πιάτα όπως burger, μπριζόλα, ακόμα και καφέ.
Μπορεί τα πιάτα που φιγουράρουν στο μενού του Nusret Gokce να είναι από υπερβολικά έως παράλογα ακριβά, αλλά ο Τούρκος chef δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει επαρκώς τον μάγειρα που θα τα ετοιμάζει. Ναι, είναι ακριβώς αυτό που λέμε δύο μέτρα και δύο σταθμά – τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Ο Salt Bae, όπως είναι το παρατσούκλι του Nusret Gokce, αναζητά Chef de Partie για το νέο του εστιατόριο στο Λονδίνο “Nusr-Et”, προσφέροντας αμοιβή από 14 έως 16 ευρώ την ώρα, συν φιλοδωρήματα, για έναν σεφ που θα είναι υπεύθυνος για ένα συγκεκριμένο πόστο.

Την ίδια στιγμή, η περίφημη χρυσή μπριζόλα, μια Golden Giant Tomahawk, κοστίζει 1.700 ευρώ. Σύμφωνα με την Daily Mail, το ποσό που είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο Nusret στον μάγειρα που θα προσλάβει ισοδυναμεί με μια μερίδα πουρέ ή καλαμπόκι σε ένα εστιατόριο.

Ένας «ανταγωνιστικός» μισθός από τον Salt Bae

Η αγγελία εργασίας δημοσιεύτηκε στο Caterer.com και σημειώνει ότι το εστιατόριο «προσφέρει έναν πολύ ανταγωνιστικό μισθό». Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι πρόκειται για «μια εξαιρετική ευκαιρία για έναν έμπειρο Chef De Partie ώστε να ενταχθεί στην ομάδα του νέου εστιατορίου του Nusret στο Λονδίνο».

«Ως Chef De Partie δουλεύεις με μερικά από τα καλύτερα υλικά από το Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό σε ένα από τα πιο διάσημα steakhouses στον κόσμο» αναγράφεται στην αγγελία. Επίσης, τονίζεται ότι εκτός από «τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό μισθό», ο τυχερός έχει «εξαιρετικές ευκαιρίες για μια καριέρα σε διεθνές επίπεδο».

Μετά το άνοιγμά του τον Σεπτέμβριο, το Nusr-Et London στο Knightsbridge επικρίθηκε έντονα για τις εξωφρενικές τιμές του. Τα επιδόρπια και τα αναψυκτικά ξεπερνούν τα 30 και 10 ευρώ αντίστοιχα, ένα burger κοστίζει 130 ευρώ, οι μπριζόλες γύρω στα 1.500 και ο καφές αγγίζει τα 600.

Ο 38χρονος Τούρκος chef έγινε viral το 2017 όταν εμφανίστηκε σε ένα βίντεο να ρίχνει επιδεικτικά αλάτι σε μια μπριζόλα, με αποτέλεσμα να αποκτήσει το παρατσούκλι Salt Bae. Το εστιατόριο έχει πάνω από 38 εκατομμύρια ακόλουθους στα social media και o Nusret Gokce έχει ανοίξει άλλα 17 σε όλο τον κόσμο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο συγκεκριμένος μισθός που προσφέρει μόνο ανταγωνιστικός δεν μπορεί να θεωρηθεί με τα δεδομένα της Μεγάλης Βρετανίας.

Exit mobile version