FOOD & DRINK
SPONSORED

Ο Θωμάς Ζάμπρας είναι περήφανος για το γιουβετσάκι του

Μία συνέντευξη σε έναν ανορθόδοξο οικοδεσπότη ο οποίος όμως θα σε κάνει να περάσεις πιο καλά από ποτέ. Ειδικά αν σου μαγειρέψει το φημισμένο γιουβέτσι του και το σερβίρει δίπλα σε μια παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ.
Ο Θωμάς Ζάμπρας ανήκει σε μια γενιά κωμικών που άλλαξε ολοκληρωτικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε συνολικά το stand up στην Ελλάδα. Μία γενιά που έφερε μία κουλτούρα εξωτερικού στο πώς αντιδράμε στην κωμωδία και πώς την εντάσσουμε στη ζωή μας. Ο Θωμάς είναι ένας κωμικός που το κάνει πιο καλά από πολλούς. Και το σημαντικότερο είναι ότι το κάνει με την ίδια απλότητα που βάζει ένα πηρούνι στο γιουβέτσι και τρώει μια μπουκιά.

Αυτό που δεν φανταζόμαστε ποτέ για τον Θωμά, αν και του έχουμε μία ιδιαίτερη αγάπη, είναι το ότι είναι και ένας καλό οκοδεσπότης. Όχι επειδή το λέει ο ίδιος αλλά γιατί στη λίγη ώρα που μας υποδέχτηκε, μας έκανε να νιώθουμε σαν να είμαστε στο σπίτι μας. Κι ακόμα καλύτερα, μας είχε έτοιμο κι ένα γιουβέτσι με μοσχαράκι και μερικές μπύρες ΑΛΦΑ στο ψυγείο να παγώνουν.


Οπότε είναι ο ιδανικός άνθρωπος για το δικό μας project με τη μπύρα ΑΛΦΑ. Μιας και όπως θα έχεις καταλάβει, τρέχουμε μια πολύ ωραία ενέργεια με την αγαπημένη μας μπύρα κι αυτό γιατί ήρθε επιτέλους ο καιρός που μπορούμε με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια να καλέσουμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους στα σπίτια μας, να μαγειρέψουμε για εκείνους και να τους περιποιηθούμε όπως ξέρουμε, παρέα με μία παγωμένη ΑΛΦΑ στο ποτήρι.

Ο Θωμάς είναι άλλος ένας από τους 4 συνολικά “οικοδεσπότες” που θα παρελάσουν από το podcast UNCUT των Θοδωρή Κανελλόπουλου και Κωνσταντίνου Αμπατζή. Αυτή τη Δευτέρα θα μάθετε κι άλλες λεπτομέρειες για το γιουβετσάκι του Θωμά. Ίσως και την συνταγή. Αλλά προς το παρόν θα δείτε και θα μάθετε από τον ίδιο, όσα υπέροχα κάνει συνήθως για τους φίλους του.

Θέλουμε να μας περιγράψεις με δικά σου λόγια τη σχέση σου με το φαγητό.

To λατρεύω. Μου αρέσει ως διαδικασία, από την παρασκευή μέχρι την κατανάλωση. Το έχω συνδέσει με διάφορες κοινωνικές καταστάσεις όπως έξοδος, μαζέματα, οικογενειακές συγκεντρώσεις. Σχεδόν ποτέ δεν θα φάω πρόχειρα κάτι. Πάντα θέλω να κάτσω ήρεμα να προετοιμάσω τα πάντα, πριν το κάνω.



Πόσο συχνά καλείς κόσμο σπίτι; Το προτιμάς από μια έξοδο;

Όχι ιδιαίτερα συχνά είναι η αλήθεια. Αλλά όποτε το κάνω το ευχαριστιέμαι άνετα όσο μια έξοδο.

Πολλοί μήνες χωρίς κοινωνική ζωή από κοντά. Ποιοι είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θες να βρεθούν στο τραπέζι του σπιτιού σου και να τους περιποιηθείς;

Ο Θανάσης και η Ελένη. Δεν τους ξέρετε, αλλά αυτούς θα καλέσω.


Έμαθες κάποια νέα συνταγή κατά τη διάρκεια της καραντίνας;

Δεν είναι ακριβώς κάτι που έμαθα τώρα. Αλλά τελειοποίησα την απλή σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά που χρησιμοποιώ σε πολλά πιάτα. Το ξέρω ότι ακούγεται χαζό, γιατί είναι μια σάλτσα ντομάτας, αλλά μην μιλάτε πριν την δοκιμάσετε.

Ποιο είναι το πιάτο σπεσιαλιτέ που τους ετοιμάζεις;

Γιουβέτσι. Είναι ένα φαγητό κάπως υπομονής, όχι ιδιαίτερα πολύπλοκο, αλλά στην απλότητα είναι η μαγεία του.

Γιατί προτιμάς αυτό το πιάτο, τι το κάνει ξεχωριστό;

Δεν ξέρω να σου απαντήσω αντικειμενικά. Είναι ένα φαγητό που έχει αυτή τη «σπιτική» αίσθηση και πάντα μου άρεσε πολύ.

Ποια είναι η καλύτερη αφορμή για να κανονίσεις μια συγκέντρωση σπίτι σου;

Ταινία ή αγώνας ποδοσφαίρου. Κάτι που να μπορούμε να βλέπουμε και να σχολιάσουμε. Και φυσικά μια παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ.


Ποια είναι η διαδικασία προετοιμασίας που ακολουθείς όταν οργανώνεις μια μάζωξη σπίτι σου;

Δεν έχω κάτι πολύ συγκεκριμένο σε τακτική. Φροντίζω να καθαρίσω. Είναι μια καλή αφορμή να καθαρίσεις το σπίτι σου η ντροπή. Και πάντα θα προσπαθήσω να υπάρχει μια ποικιλία σε σνακ και ποτά για να καλύψει τους πάντες.

Θέλουμε να μας πεις 3 πιάτα τα οποία στο μυαλό σου ταιριάζουν απόλυτα με τη γεύση της μπύρας ΑΛΦΑ:

Την μπύρα ΑΛΦΑ την έχω συνδέσει με φαγητό ταβέρνας. Τύπου κολοκυθάκια τηγανητά, μια χωριάτικη, μια τίμια μπριζόλα.


Ποιος είναι ο άνθρωπος που σε έμαθε να αγαπάς το καλό φαγητό;

Ως κλασικός Έλληνας, θα απαντήσω “οι γιαγιάδες μου”. Που ήταν το κλισέ του «μαγειρεύω τέλεια» και όταν έφτασα σε μια ηλικία που το καταλάβαινα, άρχισα να ρωτάω για τις συνταγές.

Ποιο είναι το δικό σου αποκλειστικό μυστικό για την τέλεια μάζωξη;

Θέλω να υπάρχει έστω ένα περίεργο, ασυνήθιστο πράγμα να προσφέρω. Σε κάποια φάση θα πω «α έχω και αυτό το σπάνιο τυρί που παράγεται σε ένα υπόγειο στις Άλπεις. Θέλει κανείς;». Και έτσι φαίνομαι γκουρμέ αλλά στο χαλαρό.

#StisStigmesMas #AlfaBeer

Exit mobile version