Οι κεφτέδες της παρέας θέλουν και την ανάλογη τέχνη
- 1 ΣΕΠ 2020
Είμαστε όμως απαιτητικοί στο θέμα κεφτές. Σε όποια συνταγή κι αν έρχεται μπροστά μας. Γι’ αυτό και σε αυτή την σειρά κειμένων με τις συνταγές της παρέας θα βρεις όχι μία αλλά δύο συνταγές με κεφτέδες. Και οι δύο υπηρετούν τις οικουμενικές αξίες του τι θέλουμε από κάθε είδος κεφτέ. Να είναι μεσαίος σε μέγεθος, τραγανός στο δάγκωμα, γεμάτος στο σώμα και πλούσιος σε γεύση.
Κι αν πετύχεις τη σωστή γεύση, εκεί είναι που ο ουρανίσκος ζητά μία ΑΛΦΑ Weiss για τη βελούδινη υπέροχη γεύση της που ταιριάζει τόσο μα τόσο πολύ σε κάθε πιάτο της ελληνικής κουζίνας. Δες στο βίντεο τι υπέροχες συνταγές ταιριάξαμε με την ΑΛΦΑ Weiss και συνεχίζουμε με το πιάτο μας.
ΕΔΩ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Στην σημερινή συνταγή του αγαπημένου σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδη έχουμε κεφτέδες από χοιρινό κιμά με πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας και γιαούρτι.
Για 4 άτομα θα χρειαστούμε…
Για τους κεφτέδες:
- 800γρ χοιρινό κιμα
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο και στυμμένο)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον χοντρο τρίφτη
- 1 ώριμη σφιχτή ντομάτα, τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
- 40γρ λευκό ξύδι
- 1 αυγό
- 1 κσ ρίγανη
- 1 κσ φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 2 κσ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Αλεύρι για το πανάρισμα
Για τη μαρμελαδα ντομάτα:
- 1 κιλό ντομάτες (ώριμες και κομμένες σε τέταρτα)
- 160 γρ λευκή ζάχαρη
- 5 κσ βαλσάμικο ξύδι
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 πρέζες κύμινο σκόνη
- 2 πρέζες καπνιστή πάπρικα
- 2 πρέζες μπούκοβο
- 1 μικρό κομμάτι ξύλο κανέλας
Για τη σως γιαούρτι:
- 80 γρ γιαούρτι
- 80 γρ γάλα
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαδικασία:
Για τη μαρμελαδα ντομάτα, τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45-50 λεπτά. Αφού βράσει και δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Για τα κεφτεδάκια προσθέτουμε σε μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε τον κιμά για 2-3 λεπτά. Πλάθουμε τα κεφτεδακια σε ίσο μέγεθος (περίπου 35γρ το καθένα) και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 4-5 λεπτά, αποσύρουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Παράλληλα σε ενα μπολ, ομογενοποιούμε τα υλικά για τη σως γιαούρτι.
Για το σερβίρισμα, παίρνουμε ένα πιάτο, βάζουμε μία στρώση από τη μαρμελαδα ντοματας, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια και από πάνω τους κουταλιές από τη σως γιαούρτι. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά με αρωματικά και απολαμβάνουμε με μια παγωμένη ΑΛΦΑ Weiss.