Οι πέννες αλά βότκα είναι μια μεθυστικά νόστιμη συνταγή
- 23 ΟΚΤ 2020
Μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές με ζυμαρικά είναι οι πέννες αλά βότκα. Μπορεί να μην την έχεις ξανακούσει, γιατί δεν είναι τόσο διαδεδομένη στα εστιατόρια της χώρας μας, αλλά τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Αμερική, τη λατρεύουν.
Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε αυτό το πιάτο ήταν το 1974, όταν ο Ιταλός ηθοποιός Ugo Tognazzi δημοσίευσε το βιβλίο μαγειρικής ‘L’Abbuffone’ και μέσα σε αυτό βρισκόταν η συγκεκριμένη συνταγή.
Τι θα χρειαστείς για να τη φτιάξεις στο σπίτι:
- 1 συσκευασία πέννες
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι βότκα
- 1 συσκευασία πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
- Αλάτι, πιπέρι
- Τριμμένη παρμεζάνα
Πώς θα το φτιάξεις:
Αρχικά, σοτάρεις το σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Μετά ρίχνεις τη βότκα, προσέχοντας βέβαια τη φλόγα που θα πεταχτεί (καλύτερα να τη ρίξεις αφαιρώντας την κατσαρόλα από το μάτι). Τα αφήνεις για 2 έως 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνεις τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύεις το μείγμα και μειώνεις τη θερμοκρασία. Ρίχνεις το τυρί κρέμα και ανακατεύεις καλά. Το αφήνεις να σιγοβράσει και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. Τέλος, βάζεις άλλη μία κουταλιά σούπας βούτυρο, ρίχνεις τις πέννες (τις έχεις βράσει σε μια άλλη κατσαρόλα και τις έχεις στραγγίξει) και ανακατεύεις καλά. Σερβίρεις σε πιάτο και ρίχνεις από πάνω έξτρα παρμεζάνα.
Καλή όρεξη.