Πώς το αλάτι και το πιπέρι έγιναν τα δύο πιο συνηθισμένα καρυκεύματα για το φαγητό μας
Η ιστορία τους από την αρχαιότητα και ο τρόπος που έφτασαν στο τραπέζι μας.
- 9 ΣΕΠ 2024
Η ιστορία τους από την αρχαιότητα και ο τρόπος που έφτασαν στο τραπέζι μας.
Το in vino-ή όποια άλλη έκδοση αλκοόλ- veritas δεν ισχύει στον απόλυτο βαθμό. Όντως λέμε πιο εύκολα αλήθειες όταν πίνουμε αλκοόλ, αλλά όχι απαραίτητα τις αντικειμενικές.
Τόσο ο ίδιος ο αμπελώνας ως χαρακτηριστικό του ορεινού τοπίου της περιοχής, όσο και η παράδοση, που συνδέεται με την αμπελοκαλλιέργεια και την αξιοποίηση των προϊόντων της είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πολιτισμική φυσιογνωμία και την παραγωγική ταυτότητα του Μετσόβου.
Τα οφέλη τους είναι τόσα πολλά που μπορεί να συμβάλλουν σε ένα διατροφικά βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη.
Μπορεί να μοιάζει με επιδόρπιο αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πιάτο που επιλέγουν για το πρωινό τους πολλοί κάτοικοι της Σικελίας.
Με αφορμή την πρόσφατη επιστροφή του The Bear στο Disney+ με την 3η σεζόν του, θυμόμαστε μερικούς από τους αγαπημένους μας σεφ της μικρής και της μεγάλης οθόνης.
Μη σου περάσει καν από το μυαλό να τσουγκρίσεις το ποτήρι σου για το Instagram.
Η διαφορά μπορεί να μοιάζει μικρή αλλά είναι σίγουρα σημαντική.
Το νότιο τμήμα της Κρήτης φημίζεται για τα πανέμορφα τοπία, τις υπέροχες παραλίες και φυσικά την εξαιρετική γαστρονομία του. Μακριά από τουριστικά θέρετρα και μαγαζιά, η τοπική γαστρονομία ανθίζει στις κουζίνες των σπιτιών και σε παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεία.
Ένα γευστικό roadtrip σε έναν τόπο γεμάτο μυστήριο, πύργους και πανέμορφες παραλίες.
Γραφικά ψαροχώρια και ορεινά χωριά για εκδρομές, κοσμοπολίτικες παραλίες αλλά και ήσυχες γωνιές για χαλαρές βουτιές και μία πληθώρα επιλογών για φαγητό και διασκέδαση σε ένα από τα πιο δημοφιλή κυκλαδίτικα νησιά.
Από το Καστράκι και τον Κινίδαρο μέχρι την Απείρανθο και τη Μουτσούνα, αυτά είναι μερικά από τα σημεία του νησιού που πραγματικά θα φας καλά.
Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να φας κάτω από τον πλάτανο του χωριού ή στο γραφικό λιμανάκι του ακριτικού νησιού είναι κινόα και αβοκάντο.
Εκεί που το καλοκαίρι όλα είναι λίγο πιο όμορφα υπάρχουν μερικά υπέροχα bars.
Μπορεί η ακριβής προέλευση του χούμους να αμφισβητείται ακόμα έντονα, αλλά τελικά αυτό που μένει είναι το ότι πρόκειται για ένα νόστιμο πιάτο που το βρίσκεις σε αρκετές παραλλαγές.