Pasta Frittata, η τέλεια συνταγή για τα μακαρόνια που περίσσεψαν
- 12 ΑΠΡ 2024
Αυτά τα τηγανιτά μακαρόνια ονομάζονται pasta frittata (ομελέτα ζυμαρικών) και η συνταγή τους έρχεται από την ιστορική Νάπολη.
Όσο να ‘ναι, κάτι παραπάνω ξέρουν οι άνθρωποι εκεί από ζυμαρικά, έτσι δεν είναι; Εκείνοι τα ανακάλυψαν, εκείνοι τα έκαναν διάσημα σε όλον τον πλανήτη.
Το συγκεκριμένο πιάτο μάλιστα είναι ιδανικό για τα ζυμαρικά που μαγειρέψαμε, μας περίσσεψαν και δεν θέλουμε να τα φάμε στην ίδια μορφή.
Με μερικές μικρές πινελιές, μπορούν να γίνουν ένα νέο γευστικότατο πιάτο.
Υλικά:
για περίπου 200 γραμμάρια ζυμαρικά
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια μπέικον
- Λίγη παρμεζάνα (ή όποιο άλλο τριμμένο τυρί θέλεις)
- Αλάτι, Πιπέρι
Πώς θα φτιάξεις την Pasta Frittata
- Σοτάρεις το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
- Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά, ρίχνεις την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτεις στο τηγάνι με το μπέικον
- Αν τα μακαρόνια είναι σπαγγέτι, καλό θα ήταν να τα κόψεις σε πιο μικρά κομμάτια για ευκολία. Αν είναι πιο μικρά, απλά τα ρίχνεις κατευθείαν στο μείγμα με τα αυγά.
- Ανακατεύεις καλά και το μαγειρεύεις σαν κανονική ομελέτα, μέχρι να πάρει χρώμα. Σε λίγα λεπτά είναι πανέτοιμο.
Κάπως έτσι, φτιάχνεις μία εύκολη, γρήγορη, πολύ οικονομική και -κυρίως- πεντανόστιμη συνταγή.