Πώς είναι να τρως στο σπίτι τα πιάτα του Γκίκα Ξενάκη
- 24 ΜΑΡ 2021
Το φαγητό παραμένει στην ουσία του βασική ανάγκη για τη διαβίωσή μας, όμως την ίδια στιγμή είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον τρόπο ζωής μας. Μιλάμε για κοινωνικοποίηση γύρω από το τραπέζι, συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων, από τα πιο ασήμαντα μέχρι τα πιο σημαντικά. Η ιδέα του να στηθεί ένα μενού αποκλειστικά για το Σαββατοκύριακο, με νόστιμα πιάτα βασισμένα στην εποχικότητα και τις τοπικές γεύσεις, το οποίο προϋποθέτει μία μικρή ανάμειξη στην κουζίνα αλλά και το στρώσιμο του τραπεζιού, αναδεικνύει την πρωτοβουλία του chef ως έναν τρόπο να αναβιώσουμε στο σπίτι το συναίσθημα της φιλοξενίας.
Μπορεί οι συνθήκες πλέον να είναι διαφορετικές αλλά ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος: Να είναι το φαγητό ευγενικό, όμορφο και να προσφέρει θαλπωρή. Να είναι το γεύμα μια ευκαιρία για επικοινωνία, για να βρεθούν αγαπημένα πρόσωπα γύρω από το τραπέζι. Έτσι, το Aleria προσφέρει κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ένα διαφορετικό μενού που υπογράφει ο σεφ Γκίκας Ξενάκης, ο οποίος δίνει σημασία μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια (βλέπε οδηγίες εκτέλεσης και packaging). Τα πιάτα ακολουθούν τη φιλοσοφία του chef περί ποιοτικής πρώτης ύλης και σωστής χρήσης των υλικών (αν τον ακολουθείς στο Instagram βρίσκεις ακόμα και tips ενάντια στο food waste) και αλλάζουν κάθε εβδομάδα. Το μενού συμπληρώνεται με μία μικρή λίστα κρασιών και κάποια extras που βγαίνουν από την κάβα και την κουζίνα του εστιατορίου, όπως (γι’ αυτή την εβδομάδα) οι πιο τέλειες πατάτες au gratin, chicken liver patè με κυδωνόπαστο και brioche ελαιόλαδου και μία αφράτη ταραμοσαλάτα.
Για το μενού της εβδομάδας: www.aleria.gr, 2105222633.