Πώς να φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς χωρίς ούτε ένα αλλαντικό
- 24 ΝΟΕ 2020
Προσπαθείς ακόμα να χωνέψεις το κρέας της χθεσινής μέρας και διαβάζεις κι αυτές τις έρευνες που συνδέουν τα αλλαντικά με πιθανότητες εμφάνισης καρκίνων, τρομάζεις και ύστερα ψάχνεις τι θα φας επιτέλους σήμερα το μεσημέρι. Κόψε δυο φέτες από το αγαπημένο σου ψωμί και ξεκινάμε.
Αυγά: Τα μαγειρεύεις βραστά, τα αφήνεις σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώσουν και με ελάχιστα υλικά μπορείς να φτιάξεις μια αυγοσαλάτα, που θα σου μείνει και για 1-2 μέρες ακόμα. Τα ρίχνεις στο τηγάνι και τα κάνεις μάτια και ύστερα τα συνδυάζεις με τυρί, μαρούλι και ντομάτα. Εναλλακτικά, με πολύ ανακάτεμα στο τηγάνι, τα κάνεις scrambled και τα συνδυάζεις με μαύρα φασόλια, σάλτσα ντομάτας και τυρί σε τορτίγια. Άπειρες επιλογές!
Φαλάφελ: Μπορείς είτε να αγοράσεις έτοιμο μείγμα, ή να φτιάξεις δικούς σου ρεβυθοκεφτέδες από την αρχή. Τους τηγανίζεις το πρωί ή το προηγούμενο βράδυ και τους βάζεις σε πίτα με μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι. Έτοιμη η επική φαγητάρα.
Φυστικοβούτυρο: Μπορεί να έχεις πάρει κιλά στο δεύτερο lockdown (σε νιώθω) και να ζητάει ο οργανισμός σου μια πιο healthy επιλογή. Άπλωσε φυστικοβούτυρο και κομμάτια μπανάνας στο ψωμί σου και νιώσε το detox του σώματος σε κάθε μπουκιά.
Κρέμα τυριού: Υπάρχουν ένα σωρό επιλογές. Διαλέγεις την αγαπημένη σου ως βάση σε σάντουιτς, ώστε να τοποθετήσεις σπανάκι, πίκλες, μανιτάρια, ντομάτα και όχι μόνο. Σήμερα αυτοσχεδιάζουμε.
Ψητά λαχανικά: Ρίξε στο σχαροτήγανό σου μελιτζάνες, κόκκινες πιπεριές, κολοκυθάκια μαζί με το αγαπημένο σου τυρί (μην βάλεις τυρί του τοστ, σε εκλιπαρώ, μην γίνεσαι προβλέψιμος) και έχεις έτοιμο το αγαπημένο σου μυρωδάτο και χορταστικό μεσημεριανό.
Hummus: Το είχα υποτιμήσει. Όταν το είχα δοκιμάσει για πρώτη φορά, είχα συγκρίνει την γεύση του με εκείνη μιας κάλτσας που έχει μείνει μέσα σε στρατιωτική μπότα πάνω από 18 ώρες. Δαγκώνω τη γλώσσα μου σήμερα. Το hummus ήταν εκείνη η vegan κρέμα που με ώθησε να τρώω περισσότερα λαχανικά μέσα σε σάντουιτς, πάντα με πολύ ελαιόλαδο και σκόρδο. Δοκίμασέ το τώρα.
Bonus – Απομεινάρια από καλό κρέας: Αν είσαι 25-35 ετών, ζεις μόνος σου και διαβάζεις αυτό το κείμενο, είναι αρκετά πιθανό να έχεις πάρει ταπεράκι με τα απομεινάρια από το κρέας της Κυριακής, αυτό που είχε φτιάξει η μητέρα σου. Αν ήταν τόσο φανταστικό το Κυριακάτικο μεσημεριανό που θέλεις να το απολαύσεις και τη Δευτέρα, αλλά σε πιο υγιεινή εκδοχή, τότε βάλε για λίγο στην άκρη τυχόν γαρνιτούρες όπως πατάτες/ζυμαρικά και φτιάξε ένα σάντουιτς με μαύρο ψωμί και κομμάτια από το χθεσινό κρέας. Καλή σου όρεξη.