Πώς θα φας σωστά το burger σου χωρίς να λερωθείς
Η επιστήμη μίλησε και δεν έχουμε λόγο να μην την πιστέψουμε.
- 30 ΙΑΝ 2021
Εκείνη τη μακρινή εποχή που βγαίναμε έξω και λέγαμε να κάτσουμε σε κάνα μπεργκεράδικο, για να απολαύσουμε ένα ζουμερό και λαχταριστό burger και να βουτήξουμε στις τηγανητές πατάτες του πιάτου, μόλις ερχόταν η παραγγελία, υπήρχε πάντοτε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα. Πώς θα φαγωθεί το burger χωρίς να διαλυθεί, χωρίς να λερωθούμε και χωρίς να γίνουμε ρεζίλι μπροστά σε όσους μας συνοδεύουν.
Πότε με τη δύναμη του μαχαιροπίρουνου, πότε με την τολμηρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση κίνηση των χεριών που νομίζουμε πως μπορούμε να στηρίξουμε το burger, αυτό που καταφέρνουμε είναι μια τρύπα στο νερό. Το burger καταστρέφεται, διαλύεται και αυτό που μένει στο πιάτο είναι μια σαλάτα με κρέας και μαλακό ψωμί. Για να αποφεύγονται τέτοιες καταστροφές, η ιαπωνική τηλεόραση φρόντισε για τους κανόνες συμπεριφορές μας προς το θεϊκό αυτό πιάτο.
Η εκπομπή Honma Dekka ανέθεσε σε ερευνητές, με ειδίκευση στη μηχανική και την οδοντιατρική, να βρουν τον σωστότατο και ασφαλέστατο τρόπο για να κρατήσει κανείς ένα burger. Στο όνομα της επιστήμης, οι ερευνητές μελέτησαν για τέσσερις μήνες τρισδιάστατες εικόνες, προκειμένου να ανακαλύψουν τα αδύναμα σημεία και την αιτία των υγρών που στάζουν από το φαγητό. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως το μυστικό βρίσκεται στο μικρό δάχτυλο.
Συνήθως, όταν πιάνουμε ένα burger, βάζουμε τους αντίχειρες στη βάση και τα υπόλοιπα δάχτυλα στην κορυφή, με τα μικρά δάχτυλα να περισσεύουν. Ωστόσο, αν τα μικρά δάχτυλα συγκρατήσουν από κοινού με τους αντίχειρες τη βάση, συγκρατούν το φαγητό και κρατούν τα χέρια σας καθαρά, χωρίς ίχνη σος και αλοιφών.
Μπορεί να τα λέμε κάπως περιγραφικά, αλλά η αγάπη μας για το burger είναι τεράστια και παίρνουμε πολύ σοβαρά τέτοια ζητήματα, τα οποία αγνοούσαμε και εμείς πριν από λίγο.