Πώς θα φτιάξεις εύκολα σπιτικό ψωμί
- 1 ΑΠΡ 2020
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2½ φλυτζάνια χλιαρό νερό
- δύο φακελάκια ξηρή μαγιά (14 γραμμάρια)
- 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη, ανοίγουμε δυο τρυπίτσες με οδοντογλυφίδα και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα, αδειάζουμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, τη διπλώνουμε 3 φορές και σχηματίζουμε με το ζυμάρι μας μια μπάλα. Αλευρώνουμε μία πετσέτα, βάζουμε μέσα τη μπάλα από ζυμάρι, την τυλίγουμε και την αφήνουμε περίπου 2 ώρες μέσα σε ένα μπολ να φουσκώσει. Λαδώνουμε ελαφρά μία γάστρα ή κατσαρόλα, που να μπαίνει στον φούρνο, και ψήνουμε στους 230° C στον αέρα με το καπάκι για 35 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε περίπου 10 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει το ψωμί μας και είναι έτοιμο!
Δείτε τώρα πώς τα κατάφεραν οι υπόλοιποι μάγειρες του κορονοϊού.