iStock
HUNGRY X LAMBROS VAKIAROS

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη μους σοκολάτα, με 2 μόνο υλικά

Κάθε εβδομάδα, ο Λάμπρος Βακιάρος προτείνει για τους πάντα Hungry αναγνώστες του OneMan τις πιο εύκολες, γρήγορες και φυσικά νόστιμες συνταγές.

Έχεις όρεξη για κάτι γλυκό αλλά ταυτόχρονα σπιτικό, όμως δεν έχεις χρόνο και δε θέλεις να ξοδέψεις αμέτρητα υλικά; Πώς θα ένιωθες αν σου λέγαμε ότι μπορείς να φτιάξεις την πιο νόστιμη μους σοκολάτα, χρησιμοποιώντας μόνο 2 υλικά, μέσα σε 15 μόλις λεπτά;

Ναι, ξέρουμε, την ίδια χαρά που θα αισθανθείς και όταν την απολαύσεις. Πάμε να δούμε λοιπόν πώς θα γίνει αυτό.

Μους σοκολάτα

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπρίκι προσθέτουμε το νερό και του δίνουμε μια βράση Προσοχή: δεν αφήνουμε το νερό να βράσει για πολλή ώρα έτσι ώστε να μην εξατμιστεί μέρος από το νερό).
  2. Παράλληλα με ένα μαχαίρι ή ένα βαρύ αντικείμενο ψιλοκόβουμε-θρυμματίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε μέσα σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ιδανικά μεταλλικό ή γυάλινο.
  3. Περιχύνουμε την κουβερτούρα με το καυτό νερό και με ένα αυγοδάρτη αρχίζουμε με προσοχή να κάνουμε κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να λιώσει όλη η κουβερτούρα και να γίνει σαν μια σοκολατένια «σούπα».
  4. Στη συνέχεια γεμίζουμε ένα δεύτερο μεγαλύτερο μπολ με παγάκια και νερό και δημιουργούμε ένα κρύο μπεν μαρί. Βυθίζουμε το μπολ με την κουβερτούρα στα παγάκια προσέχοντας να μην υπερχειλίσει το νερό από τα πλάγια (καθώς το βυθίζουμε) και προστεθεί στην κουβερτούρα. Αν δούμε ότι το νερό είναι οριακά στο μπολ αδειάζουμε λίγο από αυτό.
  5. Στη συνέχεια με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε κυκλικά και με νευρικές κινήσεις για περίπου 7’-10’ έως ότου δούμε το μείγμα αρχίζει να δένει σιγά-σιγά. Σταματάμε το χτύπημα μόλις δούμε ότι το μείγμα έχει γίνει σαν μια αραιά χτυπημένη σαντιγί και αφαιρούμε το μπολ από τον πάγο. Μετά από περίπου1’-2’ ενώ έχουμε σταματήσει το ‘χτύπημα’ θα δούμε ότι από μόνη της η μους θα έχει δέσει ακόμα περισσότερο και θα έρθει στην υφή που θέλουμε.
  6. Παγώνουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε.

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες συνταγές για τις κρύες ημέρες του χειμώνα στο site του Λάμπρου Βακιάρου και στο Instagram @iamvakiaros.