Πώς θα φτιάξεις το viral σάντουιτς του TikTok σε 5 λεπτά
Ο Λάμπρος Βακιάρος, στο νέο του βίντεο στο OneMan, κλείνει τον κύκλο των συνταγών για brunch με μία viral συνταγή για σάντουιτς και μία πεντανόστιμη μηλόπιτα για πρωινό που την ετοιμάζεις από το βράδυ.
- 8 ΑΠΡ 2022
Μετά τις συνταγές για τα αυγά και τα απόλυτα pancakes, η ενότητα Hungry X LAMBROS VAKIAROS ολοκληρώνει τη σειρά των βίντεο για το τέλειο brunch με 2 ακόμα εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές, που θα κλέψουν την παράσταση στο τραπέζι που θα οργανώσετε.
Το σάντουιτς που έγινε viral στο TikTok αλλά και μια μηλόπιτα overnight oats, εύκολα, γρήγορα και απλά, από τον Λάμπρο Βακιάρο.
Δες τις συνταγές στο παρακάτω βίντεο:
Το viral σάντουιτς του TikTok
Υλικά (για 2 σάντουιτς)
- 4 φέτες ψωμί του τοστ (χοντρές)
- 4 αυγά
- ½ κ.γ. flavorits AEGEAN FLAKES
- 1 αβοκάντο
- 7-8 τοματίνια
- 2 φύλλα σαλάτας
- 60 γρ. τυρί ρεγκάτο ή μοτσαρέλα
- 2 φέτες γαλοπούλα
- αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι που να χωράει και τις 2 φέτες ψωμί σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6–8).
- Παράλληλα σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα δύο αυγά.
- Προσθέτουμε 2 κ.γ. ελαιόλαδο, το αυγό και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το Flavorits AEGEAN FLAKES και αλάτι. Πριν το αβγό μαγειρευτεί εντελώς «βουτάμε» το κάθε ψωμί στο αυγό και το γυρνάμε από την ανάποδη. (με αυτό τον τρόπο το ψωμί θα κολλήσει με το αυγό και θα μπορούμε να το γυρίσουμε πολύ εύκολα)
- Μόλις το αυγό έχει μαγειρευτεί, περνάμε μία σπάτουλα κάτω από την ομελέτα και τα δύο ψωμιά σηκώνομαι και αναποδογυρίζουμε με μία απότομη κίνηση.
- Διπλώνουμε στο εσωτερικό την ομελέτα στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί το αβοκάντο τη σαλάτα τα τοματίνια και τη γαλοπούλα. Κλείνουμε το σάντουιτς με το δεύτερο ψωμί και πιέζουμε ελαφρώς από πάνω.
- Το αφαιρούμε από το τηγάνι, κόβουμε στη μέση και απολαμβάνουμε.
Overnight Oats Μηλόπιτα
Υλικά (για 1 μερίδα)
- 70 γρ. βρώμη
- 30 γρ. καρύδια (σπασμένα)
- 15 γρ. chia
- 15 γρ. σταφίδες Κορίνθου
- 3-5 γρ. Flavorits SWEET TWIST
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 100 γρ. μήλο βιολογικό (τριμμένο στον τρίφτη με το φλούδι)
- 40 γρ. τυρί κρέμα
- 2.5 γρ. εσάνς βανίλιας ή μία βανιλίνη
- 25 γρ. μέλι
- 120 γρ. γάλα αγελάδος ή ρυζιού
Εκτέλεση
- Σε ένα βαζάκι χωρητικότητας 350 γρ. βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να μουσκέψει καλά η βρώμη.
- Κλείνουμε με το καπάκι ή με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο από βραδύς ή για τουλάχιστον 6 ώρες.
- Το πρωί, αν δεν το θέλουμε πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα και γαρνίρουμε προαιρετικά με λίγα καρύδια και σταφίδες.
Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες συνταγές στο site του Λάμπρου Βακιάρου και στο Instagram @iamvakiaros.