Πώς θα ξεχωρίσεις αμέσως ένα νόστιμο burger
- 19 ΙΑΝ 2021
Αν είναι λεπτό, δεν είναι καλό
Ξεκινάμε από τα προφανή, από τις οφθαλμοφανείς ενδείξεις πως αυτό που πρόκειται να δαγκώσεις, είναι μια μάλλον μέτρια δουλειά ενός μάγειρα που δεν έβαλε τον απαραίτητο χρόνο. Αν το κρέας ανάμεσα στα ψωμάκια είναι λεπτό, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι καλό. Το συγκεκριμένο κρέας θα έχει μαγειρευτεί ή ζεσταθεί ξανά και ξανά, σε σημείο που έχει θα έχει κάψει όλα τα λίπη και τα μυρωδικά του, με το τελικό αποτέλεσμα πέρα από τη λεπτή υφή, να έχει και μια εντελώς αδιάφορη γεύση.
Αν έχει πάρα πολλά καρυκεύματα, κάτι τρέχει
Βλέπεις ένα burger με σάλτσα barbecue, μουστάρδα, καραμελωμένα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, γλυκόξινη sauce στις πατάτες, μια «γιορτή» των καρυκευμάτων πάνω στο αγαπημένο σου φαγητό. Αρκετοί εστιάτορες επιχειρούν να δημιουργήσουν μια τεχνητή «έκρηξη» γεύσης σε ένα πιάτο, μόνο και μόνο για να καλύψουν την έλλειψη νοστιμιάς των πρώτων υλών στα πιάτα τους και τα burgers συχνά βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία.
Τι σημαίνει αυτό το ροζ στο κέντρο
Κιμάς που «ροζίζει» διακριτικά μετά από το ψήσιμο και σε βάζει αμέσως σε υποψίες. Μήπως είναι ωμό το burger μου; Αντιθέτως, κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι ένα σημάδι πως το μπιφτέκι στο burger σου έχει το κατάλληλο πάχος και τη σωστή υφή. Συγχαρητήρια, έχεις μόλις δοκιμάσει ένα καλοψημένο burger.
Μην προσπερνάς το ψωμάκι
Μπορεί να είναι ένα απλό ψωμί του μέσου όρου, αγορασμένο από το σούπερ μάρκετ, κομμένο με μαχαίρι στη μέση. Όταν όμως το ψωμάκι σου έχει πάρει μια αφράτη γεύση, τότε το αποτέλεσμα της γεύσης είναι έξτρα απολαυστικό. Πάντα, όταν παίρνεις την πρώτη μπουκιά από ένα ζυμωμένο ψωμί από το φούρνο χωρίς πρόσθετα συντηρητικά και ζάχαρη, τότε ξέρεις πως το burger που έχεις στο πιάτο σου αξίζει.