© Pixzolo Photograph / AP
ΦΑΓΗΤΟ

Πώς θα ζεστάνεις ξανά τις τηγανητές πατάτες χωρίς να χάσουν τη γεύση τους

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να τις βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων.

Αλήθεια, υπάρχει κάτι σε όλο τον κόσμο που να μας ενώνει τόσο όσο η αγάπη μας για τις τηγανητές πατάτες; Ίσως, είναι ένα από τα ελάχιστα φαγητά που δεν μπορεί σχεδόν κανένας να αντισταθεί. Μία γεύση που τη λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Είτε τις αγοράσεις από κάποιο μαγαζί, είτε τις φτιάξεις μόνος σου σπίτι, είναι ένα από τα φαγητά που δύσκολα θα μείνει στο τραπέζι.

Υπάρχει, όμως και περίπτωση (σπάνια, αλλά υπάρχει) να χορτάσεις, προτού τελειώσουν οι τηγανητές πατάτες. Τι κάνεις τότε;

Προφανώς, και θα τις κρατήσεις για να τις καταναλώσεις μια άλλη στιγμή, δεν το συζητάμε.

Αλλά είναι πάντα αυτή η διαφορετική αίσθηση που σου αφήνουν όταν κρυώσουν και τελικά τις ξαναζεστάνεις.

Δε θυμίζουν εκείνη την απολαυστική γεύση που έσκαγε σαν έκρηξη στον ουρανίσκο, κάθε φορά που μια τηγανητή πατάτα έκανε βουτιά στο στόμα σου. Το καταλαβαίνουμε.

Τι να κάνεις και τι όχι με τις τηγανητές πατάτες

τηγανητές πατάτες © Elena Mozhvilo / Unsplash

Το μεγαλύτερο και συχνότερο λάθος που κάνουμε όλοι με τις τηγανητές πατάτες είναι πως προσπαθούμε να τις ξαναζεστάνουμε βάζοντάς τες για μερικά λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση;

Ο φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει τα φαγητά από μέσα προς τα έξω. Έτσι όταν βάζουμε τις τηγανητές πατάτες μπορεί να ζεσταίνονται, αλλά είναι μαλακές και όχι τραγανιστές, όπως την πρώτη στιγμή που τις δοκίμασες.

Παράλληλα, δε ζεσταίνονται όλες το ίδιο καλά. Γι’ αυτό και όταν τις βγάζεις κάποιες μπορεί να καίνε, ενώ άλλες να είναι σχεδόν κρύες.

H καλύτερη λύση και πιο εύκολη λύση είναι να τις βάλεις στο φούρνο για μερικά λεπτά. Πρώτα, προθερμαίνεις το φούρνο, στη συνέχεια επιλέγεις ένα ταψί που να χωρούν οι πατάτες οι οποίες περίσσεψαν από το προηγούμενο γεύμα σου, βάζεις ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος από κάτω και προσθέτεις τις πατάτες σου.

Δε χρειάζονται πάνω από 10 λεπτά (ίσως και λιγότερα), με τις πατάτες σου να αποκτούν και πάλι την παλιά τραγανιστή τους γεύση. Τι καλύτερο;