FOOD & DRINK

Sloppy Joe: Έτσι θα φτιάξεις τα πιο λαχταριστά φραντζολάκια με κεφτεδάκια κοτόπουλο

Τα κεφτεδάκια, τώρα, ακόμα καλύτερα! Αναρωτιέσαι πώς γίνεται; Συνέχισε την ανάγνωση…
Αυτό το “sloppy Joe” μέχρι πριν λίγες ημέρες, μόνο σε ταινίες το είχα ακούσει. Ήρθε όμως η ώρα όχι μόνο να το φτιάξω αλλά και να το απολαύσω μαζί με την παρέα μου. Και πλέον, δοκιμασμένα, μπορείς να το κάνεις και εσύ. Ήταν ένα από εκείνα τα νωχελικά απογεύματα του καλοκαιριού που σκάει ο τζίτζικας και η ιδέα μιας παγωμένης μπύρας κάνει κατάληψη στις σκέψεις σου.

Με καλή παρέα ωστόσο όλα είναι καλύτερα. Έτσι μπήκαμε στην κουζίνα να δημιουργήσουμε κάτι λαχταριστό για να απολαύσουμε μαζί με την αγαπημένη μας ΑΛΦΑ Weiss. Και φτιάξαμε ό,τι καλύτερο για την περίσταση: κεφτεδάκια κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και παρμεζάνα, σε αφράτα φραντζολάκια. Θέλει μία κάποια προετοιμασία αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείξει. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα μαγειρέψεις για τους φίλους, δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και δεν θα χάσεις. Πριν ξεκινήσεις μην ξεχάσεις να σερβίρεις ένα ποτήρι ΑΛΦΑ Weiss για σένα και τους φίλους σου για να δώσεις και τον απαραίτητο gourmet τόνο στη στιγμή.

Ακολούθησε τα εξής απλά βήματα:

#1 Σέρβιρε τα ¾ της Άλφα Weiss κρατώντας το ποτήρι σε γωνία 45 μοιρών.

#2 Στη συνέχεια περίστρεψε τη φιάλη για να ανακατευτεί η μαγιά που έχει μείνει.

#3 Άδειασε γρήγορα την υπόλοιπη στο ποτήρι.

Βλέπεις, οι γνώστες της μπύρας θα στο διαβεβαιώσουν. Η ΑΛΦΑ Weiss με την χαρακτηριστική φρουτώδη γεύση της, τον έντονα αρωματικό χαρακτήρα, την ήπια πικράδα και το γεμάτο σώμα της είναι ιδανική επιλογή για κάθε αξέχαστη γευστική εμπειρία. Πρόκειται για μία ελληνική, αφιλτράριστη και φυσικά θολή σταρένια μπύρα που αγαπούν απανταχού foodies, με πλούσιο αφρό που διαρκεί και μια ιδιαίτερη επίγευση μαγιάς.

Είσαι έτοιμος για τη συνταγή που θα ανατρέψει τα καλοκαιρινά τραπεζώματα; Ιδού!

Καλοκαιρινά κεφτεδάκια κοτόπουλο με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και παρμεζάνα σε αφράτα φραντζολάκια

Υλικά

  • 4 αφράτα φραντζολάκια της επιλογής σας
  • 6-8κσ φρέσκια σάλτσα ντομάτας (μπορείτε να αντικαταστήσετε με έτοιμη σάλτσα ντομάτας)
  • 100γρ παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές νιφάδες
  • Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για τα κεφτεδάκια

  • 375γρ κιμά κοτόπουλο
  • 1κρεμμύδι, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη & στραγγισμένο
  • 1 ντομάτα, ώριμη & τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • 1κσ ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1κσ ξύδι λευκό
  • 1κσ μουστάρδα
  • 1 πρέζα ξερή ριγάνη
  • 20γρ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 κσ φρυγανιά τριμμένη
  • 1κσ αλεύρι
  • 1σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι- πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε ενα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες
  • Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα για να μαριναριστεί
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια
  • Τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατά προθερμασμένο λάδι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • Ανακατεύουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα ντοματας και γεμίζουμε τα ψωμάκια

  • Συνεχίζουμε με την παρμεζάνα και τέλος προσθέτουμε μερικά φύλλα ρόκας

Πριν να κρυώσει η παρμεζάνα, γέμισε τρία ποτήρια ΑΛΦΑ Weiss και πάρε θέση δίπλα στην παρέα σου για να απολαύσεις το πιο ωραίο “sloppy Joe” του καλοκαιριού.

Exit mobile version