Τα 5 κοκτέιλ που έχουν βαρεθεί να φτιάχνουν ακόμα και οι barmen
- 12 ΝΟΕ 2019
Τα κοκτέιλ δεν έχουν εποχή. Είτε είναι φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη ή καλοκαίρι έχουν φανατικούς οπαδούς που τα στηρίζουν σε κάθε τους έξοδο. Στη χώρα μας, με τόσα διαθέσιμα bars, αλλά και καιρό που το επιτρέπει, τα αγαπάμε ένα τσακ περισσότερο.
Σίγουρα, όλοι μας έχουμε πάνω κάτω και κάποιο αγαπημένο κοκτέιλ. Ποιο είναι, όμως, κατά γενική ομολογία αυτό που παραγγέλνουν οι περισσότεροι από εμάς στις εξόδους τους; Ποιο κοκτέιλ έχουν βαρεθεί να φτιάχνουν ακόμα και οι barmen;
Για να μας λυθεί η απορία επικοινωνήσαμε με τον Νίκο Μοσχονά, έναν από τους καλύτερους Έλληνες barmen, ο οποίος φέτος άνοιξε το δικό του μπαρ στην Τήνο, το Three Donkeys, ενώ τον χειμώνα μπορείτε να τον βρείτε στο Peek a Bloom στην Αθήνα.
Negroni
Το έχουμε φτιάξει άπειρες φορές. Νομίζω πως πλέον υπάρχει σχεδόν σε κάθε παραγγελία κι από ένα Negroni.
Aperol Spritz
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγάλη τάση προς τα Spritz. Έχει και χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς και μπορεί κάποιος να το παραγγείλει πολύ εύκολα σε μια έξοδο με φίλους ή συναδέλφους μετά το γραφείο.
Τζιν-τόνικ
Μπορεί να απλό, αλλά θεωρείται κοκτέιλ. Είναι μία από τις πιο παραδοσιακές και εύκολες παραγγελίες. Πάντα το ζητάει ο κόσμος.
Daiquiri
Φεύγει πάρα πολύ επίσης. Είναι δροσιστικό και ανάλαφρο, γι’ αυτό και το επιλέγουν.
Mai Tai
Έχουν ανέβει πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα. Ξέρουμε πως κάθε βράδυ θα φύγουν αρκετά σε παραγγελίες.
(Φωτογραφίες: 123rf.com)