FOOD & DRINK

Τα αγαπημένα μας φαγητά σε δύο εκδοχές: η κλασική και η ψαγμένη

Γιατί όλα τα πράγματα έχουν δύο πλευρές.
Το νόμισμα, το χαρτί, τα ρούχα σου και πολλά άλλα πράγματα που χρησιμοποιείς καθημερινά έχουν δύο πλευρές. Αν νομίζεις ότι τα αγαπημένα σου φαγητά, αυτά με τα οποία έχεις πάθει κόλλημα και παραγγέλνεις από η Wolt συνέχεια έχουν μόνο μια τότε κάνεις λάθος. Ακόμα και σε αυτά μπορείς να διαλέξεις την κλασική τους εκδοχή αλλά και την πιο ψαγμένη. Εκείνη του αλωνιού και εκείνη του σαλονιού.

Όλο αυτό το κάνουμε για έναν απλό λόγο. Για να σου ανοίξουμε τα μάτια. Για να μην παραγγέλνεις από η Wolt μόνο από ένα συγκεκριμένο μαγαζί γιατί θέλουμε να ανοίξεις τους γευστικούς σου ορίζοντες. Για σένα το κάνουμε. Πήραμε λοιπόν τέσσερις βασικές κατηγορίες και βρήκαμε τις δύο τους πλευρές. Και μην ξεχνάς ότι, ότι ώρα κι αν είναι, οτιδήποτε κι αν σου επιδεικνύει η όρεξή σου η Wolt το έχει. Σε κάθε του πλευρά.

Pizza


Lollo’s Atene

Lollo’s Atene


Valteziana

Valteziana

Αν νομίζεις ότι όλες οι πίτσες είναι ίδιες τότε πάρε ένα κομμάτι και έλα να τα πούμε. Υπάρχουν εκείνες οι πίτσες που δημιουργούν αναμνήσεις, εκείνες που μόλις σου έρθει λιγούρα κατευθείαν το μυαλό σου πάει σε αυτές και πιάνεις το κινητό, μπαίνεις Wolt για να την παραγγείλεις. Μία από αυτές είναι η Valteziana η οποία μπορεί να έχει έρθει σύντομα στο πιστοχάρτη της Αθήνας αλλά το ζυμάρι της, οι λίγες αλλά μεστές και ιδιαίτερες επιλογές της όπως και εκείνα τα μικρά καψίματα στις άκρες της ζύμης σε κάνουν να την λατρέψεις. Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα που σε ταξιδεύει στον ιταλικό νότο. Από την άλλη όμως μια άλλη πίτσα και αυτή αρκετά ταξιδιάρικη. Η Lollo’s Atene. Αυτή η πίτσα σε ταξιδεύει στην Αντίπαρο. Εκεί κάθεσαι στο τραπεζάκι, δίπλα σου ο Τομ Χάνκς με την γυναίκα του και εσύ παραγγέλνεις μια Pinsa. Ναι, το Lollo’s δεν τις λένε πίτσες τις λένε pinse και είναι λεπτή ζύμη με υπέροχες φουσκάλες ανα διαστήματα και μοναδικά toppings που απογειώνουν την γεύση και πιάνουν όλο το ζυμάρι απ’ άκρη σ’ άκρη. Και αν δεν έχεις κουράγια για Αντίπαρο, τότε αρκεί να την παραγγείλεις μέσω Wolt αφού πρόσφατα άνοιξε και στο Χαλάνδρι. Διάλεξε και παράγγειλε. 

Burger


Burger Joint

Burger Joint


Benjamin burger house

Benjamin burger house

To Burger είναι μεγάλη υπόθεση ειδικά όταν ψάχνεις ποιο θα παραγγείλεις από την Wolt. Οι παραλλαγές του είναι πολλές αλλά πίστεψέ με ότι υπάρχει μια βασική προσέγγιση που όταν βρίσκεις διαφοροποιήσεις τότε είσαι στο σωστό σημείο για να ξεχωρίσεις το κλασικό από το εναλλακτικό, το συνηθισμένο από το outside of the box. Αυτή η βασική διαφορά ξεδιπλώνεται μπροστά μας στην κόντρα του Burger joint με το Benjamin burger house. Το πρώτο ήρθε πριν αρκετά χρόνια για να μας μάθει πως γίνεται το burger το σωστό, το αμερικάνικο, το νεοϋορκέζικο. Αυτό που έχει αγνό μπιφτέκι, ισορροπημένη γεύση και αναλογία υλικών, αφράτο ψωμάκι ευλαβικά φτιαγμένο και sauce τόσο όσο. Κάθε μπουκιά από το burger του Burger Joint είναι μια ευλαβική διαδικασία. Από την άλλη τα burger του Benjamin burger house είναι πρόστυχα, ζουμερά, με διαφορετικά γεμίσματα που σου δημιουργούν έντονη έκκριση στους σιελογόνους αδένες. Είναι εκείνα τα burger που δεν ξέρεις πως να τα πιάσεις για να ξεκινήσεις. Είναι εκείνα τα burger που όπως και να τα πιάσεις λερώνεσαι και πέφτουν υλικά στο πιάτο. Θυμάσαι που σου είπα για την βασική προσέγγιση στην αρχή. Ε αυτή είναι στο burger, το πόσο εύκολα λερώνεσαι όταν το τρως. Και όποιος πει ότι δεν λερώνεται, λέει ψέματα. 

Σουβλάκι


Hoocut

Ο Κώστας 1950

Το σουβλάκι για εμάς τους έλληνες είναι πράγμα ιερό. Φήμες λένε ότι έχουν χαλάσει φιλίες επειδή δεν συμφωνούσαν για το καλύτερο σουβλάκι, ή ακόμα χειρότερα για το αν πρέπει να βάζεις πατάτες μέσα. Για εμάς τα πράγματα είναι πιο απλά και πιο ειρηνικά. Ο Κώστας είναι η ζωντανή ιστορία του σουβλακιού στην Αθήνα. Στέκει αγέρωχός στο ίδιο σημείο από το 1950, σαν σωστό φύλακας της παράδοσης. Μπορείς από την Wolt να παραγγείλεις αλλά έχεις μόνο δύο επιλογές, το χοιρινό του και το μπιφτέκι του. Και σε παρακαλώ, μην αλλάξεις τα υλικά που έχει προεπιλεγμένα, είναι ιεροσυλία. Άσε αυτόν να σε καθοδηγήσει στο τι σημαίνει σουβλάκι. Από την άλλη το Hoocut, ήρθε πριν μερικά χρόνια για να πάει το σουβλάκι ένα επίπεδο παραπάνω. Σουβλάκια σαν λουκούμια μπορείς να καταβροχθίσεις όσα αντέχεις, τόσο νόστιμα που είναι. Όλα τα μέρη του, όλα τα συστατικά του στην αρτιότερη τους μορφή. Από την πίτα και τις σάλτσες, μέχρι τα λαχανικά και τα κρέατα που μπαίνουν μέσα όλα τους είναι σα μαγικά φτιαγμένα. Και τώρα που είπα κρέατα, μην ξεχάσεις να παραγγείλεις από την Wolt το σουβλάκι προβατίνα για να καταλάβεις τις σημαίνει ψαγμένο σουβλάκι. 

Μεξικάνικο


Amigos

Amigos


Dos Hermanos

Dos Hermanos

Από αυτή την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το μεξικάνικο. Το σωστό όμως, το λίγο καυτερό που σε κάνει να κατεβάζεις τις μαργαρίτες την μία μετά την άλλη. Εδώ η Wolt μας φέρνει μπροστά από ένα δίλημμα δύσκολο. Από την μια το Amigos που μας έμαθε τι σημαίνει Tex Mex στην Ελλάδα. Που μας σύστησε τα nachos τα σωστά, και τις quesadillas τις ΄βρώμικες’. Το Amigos έχει μια διάσταση κλασικού στο μυαλό μας όταν μιλάμε για μεξικάνικο. Μία θεωρία λέει ότι όλοι πρώτη τους φορά μεξικάνικο δοκίμασαν στο Amigos. Όμως ήρθε το Dos hermanos για να το πάρει από το χεράκι το μεξικάνικο και να μας το συστήσει αλλιώς. Εκτός από τα κλασικά, που και αυτά μοιάζουν λίγο πειραγμένα έχει πιάτα ολόκληρα και όχι χεράτα, έχει gourmet burgers, έχει especialiades σε διάφορες επιλογές. Και όλα αυτά σου έρχονται σπίτι και νομίζεις ότι ταξιδεύεις σε ένα gourmet εστιατόριο του Μεξικο σίτι και όχι στην επαρχία. 

Σε κανένα από τα παραπάνω δεν υπάρχει νικητής. Παράγγειλε από την Wolt ότι αγαπά η όρεξή σου και πάντα να είσαι ανοιχτός να δοκιμάζεις.

Exit mobile version