Δύο αθηναϊκά εστιατόρια μόλις πήραν το πρώτο τους αστέρι Michelin
Ποιες είναι οι νέες προσθήκες στον Οδηγό MICHELIN Αθήνας 2021 και ποια εστιατόρια κρατούν το Αστέρι τους;
- 19 ΝΟΕ 2021
Δύο εστιατόρια βραβεύτηκαν με ένα Αστέρι στον Οδηγό MICHELIN Αθήνας 2021 που παρουσιάστηκε σήμερα, 19 Νοεμβρίου, ενώ στις επιλογές του προστέθηκαν και πέντε μαγαζιά της πόλης για τη φετινή χρονιά.
Η έκδοση του Οδηγού MICHELIN Αθήνας για το 2021 περιλαμβάνει δύο εστιατόρια που βραβεύτηκαν με ένα Αστέρι MICHELIN.
To CTC προστέθηκε στον Οδηγό MICHELIN πριν από πέντε χρόνια και πρόσφατα μεταφέρθηκε σε νέα τοποθεσία. Ο έμπειρος chef και ιδιοκτήτης του, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ταξιδεύει τους επισκέπτες του με ένα “Voyage” 11 πιάτων, που εμπνέεται από τη γαστρονομική ιστορία της Ελλάδας και αναμειγνύει υπέροχες γεύσεις, με διακριτική καινοτομία και πρωτοτυπία. Η ομάδα του service συμβάλλει στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας.
Το Pelagos είναι μία νέα προσθήκη στον Οδηγό του 2021, υπό τα ηνία του Head Chef Luca Piscazzi, ο οποίος ήταν προηγουμένως επικεφαλής της ομάδας του εστιατορίου La Dame de Pic στο Λονδίνο, που έχει Δυο Αστέρια MICHELIN. Το εστιατόριο βρίσκεται μέσα στο Ξενοδοχείο Astir Palace, στη Βουλιαγμένη, και προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Η κουζίνα του βασίζεται στα θαλασσινά και αναμειγνύει εκλεπτυσμένες γαλλικές τεχνικές με εξαιρετικές μεσογειακές πρώτες ύλες.
Τα εστιατόρια που διατήρησαν τα αστέρια τους
Για ακόμα μία χρονιά, τα Δύο Αστέρια MICHELIN της διατηρεί η Σπονδή και το Ένα Αστέρι MICHELIN τους το Botrini’s, η Hytra και το Βαρούλκο Seaside.
Δύο εστιατόρια – το Nolan και το Οικείο – διατηρούν το MICHELIN Bib Gourmand τους για το 2021. Με MICHELIN Bib Gourmand βραβεύεται φέτος και το Cerdo Negro 1985, μία νέα προσθήκη στον Οδηγό. Σε αυτήν τη μικρή ταβέρνα, τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Γιώργος έχουν συνδυάσει την ελληνική κληρονομιά με το πάθος τους για την ισπανική κουζίνα.
Ο Gwendal Poullennec, Διεθνής Διευθυντής των Οδηγών MICHELIN, δήλωσε: «Η φιλοξενία είναι εγγενές χαρακτηριστικό της ελληνικής κουλτούρας και τα εστιατόρια που προτείνουμε στην Αθήνα αποδεικνύουν ότι παραμένει θερμή και ειλικρινής, όπως πάντα. Οι τοπικές πρώτες ύλες και, ακόμα περισσότερο, τα τοπικά κρασιά από τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, έχουν έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και είναι υπέροχο που οι επισκέπτες μπορούν, έτσι, να αισθανθούν κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Η Αθήνα διαθέτει εστιατόρια για όλες τις περιστάσεις που αποτυπώνουν πραγματικά την καλύτερη πλευρά αυτής της φανταστικής πόλης».
Πέντε εστιατόρια προστέθηκαν στις επιλογές του Οδηγού για το 2021
To Aleria βρίσκεται σε μία αναπαλαιωμένη κατοικία του 19ου αιώνα με μια υπέροχη αυλή.
Στο Le Pavillon, η κουζίνα εστιάζει στα θαλασσινά και σέβεται τις κλασσικές τεχνικές.
Στο Okio πρωτότυπες πινελιές προστίθενται στις παραδοσιακές μεσογειακές γεύσεις για να δημιουργήσουν πιάτα, με τολμηρές ασιατικές γεύσεις, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, σε θαλασσινά και οστρακοειδή.
Το Athénée έχει ανακαινιστεί και είναι ανοιχτό όλη μέρα, προσφέροντας επιλογές για όλους, από κλασσικά ελληνικά πιάτα μέχρι sushi και afternoon tea.
Στο Annie Fine Cooking η κουζίνα είναι μια γιορτή για τις πρώτες ύλες της χώρας.