Τα καλύτερα σάντουιτς της παρέας έχουν μοσχαρίσια μπριζόλα και κρέμα γραβιέρας
- 4 ΣΕΠ 2020
Σε αυτούς ποντάρουμε σήμερα. Σε τύπους σαν εσένα που δεν ζητάς κάτι απλό από το σάντουίτς σου και είσαι έτοιμος να μεγαλουργήσεις στην κουζίνα ώστε αυτό που θα προσγειωθεί μπροστά σε εσένα και τους φίλους σου ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί να είναι ένα μικρό γαστριμαργικό ποίημα. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι δίπλα του δεν θα βρίσκεται μια οποιαδήποτε μπίρα αλλά μία ΑΛΦΑ Weiss.
Βλέπεις, εμείς εδώ στο Oneman.gr αποφασίσαμε αυτό το καλοκαίρι να ετοιμάσουμε μερικές συνταγές για την παρέα. Όχι μόνο τη δική μας παρέα αλλά κάθε παρέα εκεί έξω που μπορεί να κατανοήσει το πόσο αρμονικά ταιριάζει η απαλή αλλά και τόσο γεμάτη γεύση της ΑΛΦΑ Weiss με τις γαστριμαργικές περιπλανήσεις της ζωής αυτής. Ρίξε μια ματιά στο βίντεο από όλες τις συνταγές της παρέας και συνεχίζουμε.
Το σάντουιτς που ετοιμάσαμε σε συνταγή του αγαπημένου σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδη και θα δεις αμέσως παρακάτω είναι ιδανικό για τις βραδιές μπάλας του Σεπτέμβρη, για τα πεινασμένα μεσημέρια του Σ/Κ, για την επιστροφή από τη θάλασσα που σε βρίσκει με το στομάχι αδειανό.
Τι θα βρεις σε αυτό το σάντουιτς; Ψητή μοσχαρίσια μπριζόλα σε προζυμένιο ψωμι με κρέμα γραβιέρας, λιαστή ντομάτα & άγρια ρόκα.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται. Αφού βάλουμε μερικές ΑΛΦΑ Weiss στο ψυγείο για να είναι έτοιμες και παγωμένες όταν θα βρεθεί το σάντουιτς μπροστά μας.
Για 2 άτομα θα χρειαστούμε:
- 4 φετες προζυμενιο ψωμι
- 250γρ μοσχαρίσια μπριζόλα
- 2 κσ ψιλοκομμενη λιαστή ντοματα
- Φύλλα άγριας ρόκας
- Αλατι
- Πιπερι
- (Για την κρέμα γραβιέρας:)
- 150γρ κρεμα γάλακτος
- 150γρ γραβιερα
- Φρεσκοτριμμενο πιπερι
- 1κσ θυμαρι φρέσκο
Η συνταγή δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου αλλά θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο να την ετοιμάσεις και να μαγέψεις τους καλεσμένους σου.
Διαδικασία:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικα για τη κρεμα γραβιερας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το τυρί να λιώσει. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Παράλληλα σε ένα καυτό τηγάνι ψηνουμε τη μοσχαρίσια μπριζόλα στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αναλόγως πώς την προτιμά ο καθένας.
Απλώνουμε τις φέτες ψωμιού σε ξύλο κοπής και αλειφουμε την επιφάνεια τους με την κρεμα γραβιέρας. Στη συνεχεία προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και γαρνίρουμε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απολαμβάνουμε, όπως κάθε συνταγή της παρέας, με ένα παγωμένο ποτήρι ΑΛΦΑ Weiss.