ΚΑΦΕΣ
SPONSORED

Τέχνη & Καφές; Το project που θα σε κάνει να δεις τον καφέ σου με άλλα μάτια

H νέα καμπάνια του Coffee Island κάνει την καθημερινότητα να μοιάζει με έργο τέχνης.
Η ζωή επηρεάζει την Τέχνη ή το αντίστροφο; Τους τελευταίους μήνες πολλά όμορφα και δημιουργικά project έχουν αναδυθεί από τον ωκεανό του διαδικτύου. Κι ένα από αυτά επιδιώκει απαντήσει την παραπάνω ερώτηση με τον πιο καλλιτεχνικό τρόπο. Η καθημερινότητα εμπνέει την Τέχνη και, αντίστοιχα, εκείνη αναβαθμίζει την αισθητική της και της χαρίζει το άρωμα του φρεσκοκομμένου καφέ. Που; Στη νέα καμπάνια του Coffee Island που μας έχει καθηλώσει. Απλή όσο και σύνθετη, κομψή αλλά με αυτοσαρκασμό, με τον καφέ πάντα σε πρωταγωνιστική θέση αφού μπορεί να κάνει την καθημερινότητα να μοιάζει με έργο τέχνης. Η ‘Κοπέλα σε floral φόντο’, o ‘Άντρας σε κουζίνα’, η ‘Κοπέλα με γαλατιέρα’ και ο ‘Χασάπης’ θυμίζουν κυρίως έργα της εποχής του Μπαρόκ και μας κάνουν να αναζητήσουμε τον αγαπημένο μας, απολύτως μοναδικό, καφέ Coffee Island. Το παρελθόν μπλέκει σουρεαλιστικά με το σύγχρονο, και κάπως έτσι βλέπουμε τον καφέ να ξεχυλίζει και να χύνεται και τους δημιουργούς του να κρατούν την αγέρωχη στάση τους, ικανοποιημένους με το ατελές αποτέλεσμα. Γιατί, τελικά, ο καφές όλων μας είναι “μοναδικός” και το Coffee Island τον έχει ανάγει σε καθημερινή τέχνη.

Κοπέλα σε floral φόντο

Ο καφές φίλτρου Coffee Island που πρωταγωνιστεί σε αυτό το πορτρέτο μοιάζει να ξεχυλίζει αρώματα. Η ‘Κοπέλα σε floral φόντο’ μας φέρνει αρχικά στο μυαλό τις αυτοπροσωπογραφίες της Frida Kahlo, όπως την ‘Αυτοπροσωπογραφία αφιερωμένη στον Dr Eloesser‘ του 1940. Αν θέλουμε να συνδέσουμε όμως όλους τους πίνακες με την εποχή του Μπαρόκ, μας έρχεται ένα άλλο σπουδαίο έργο στο μυαλό. Η ‘Flora‘ του Rembrandt του 1634. Στον πίνακα ο Rembrandt ζωγράφισε τη σύζυγό του, Saskia van Uylenburgh, ως τη θεά Φλόρα, της ρωμαϊκής μυθολογίας, η οποία στην ελληνική μυθολογία ταυτίζεται με τη νύμφη Χλωρίς.

Άντρας σε κουζίνα

Espresso Freddo Coffee Island σε ποτήρι για martini; Γιατί όχι; Όλα επιτρέπονται όταν μιλάμε για τον δικό σου, μοναδικό, καφέ. Ο ‘Αντρας σε κουζίνα’ μας φέρνει στο μυαλό την αυτοπροσωπογραφία του Peter Paul Rubens. Ο Rubens θεωρείται ο σημαντικότερος Φλαμανδός εκπρόσωπος του Μπαρόκ και φιλοτέχνησε αυτόν τον πίνακα το 1623, για να τον στείλει στον Πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας, μετέπειτα βασιλιά της Αγγλίας. Το έργο, μάλιστα, ανήκει ακόμα στη βασιλική συλλογή.

Κοπέλα με γαλατιέρα

H ‘Κοπέλα με γαλατιέρα’ δεν μπορεί να μην μας φέρει στο μυαλό τη ‘Γαλατού‘ του 1658. Ακούγεται καλύτερα η μετάφραση στα αγγλικά “The Milkmaid” ή ακόμα καλύτερα στα ολλανδικά “Het Melkmeisje”, αφού δημιουργός του πίνακα είναι ο Ολλανδός, Johannes Vermeer. Ο Vermeer ζωγράφισε κυρίως καθημερινές σκηνές της μεσαίας τάξης της εποχής του. Στον πίνακα του Vermeer φυσικά δεν χωράνε λάθη, έτσι η Γαλατού ρίχνει το γάλα σε ένα δοχείο. Στον φραπέ Coffee Island της ‘Κοπέλας με γαλατιέρα’ του 2020 το ποτήρι υπερχειλίζει, η κοπέλα όμως διατηρεί την ψυχραιμία της.

Χασάπης

Οι σκηνές σε κρεοπωλείο ήταν ένα αρκετά συνηθισμένο θέμα της εποχής του Μπαρόκ. Ο Ιταλός Annibale Carracci, επηρεασμένος από τον Bartolomeo Passarotti, και περισσότερο ο Φλαμανδός Frans Snyders έχουν αναπαραστήσει σκηνές από αγορές κρέατος. Ευτυχώς στον ΄Χασάπη’ του 2020 η εικόνα δεν είναι τόσο σκληρή όσο στην εποχή του Μπαρόκ. Και ο καφές; Παραδοσιακός ελληνικός, πολλά βαρύς και όχι… με φουσκαλίτσες. Μοναδικός, όπως κάθε καφές Coffee Island.

Με πόσους και ποιους τρόπους είναι μοναδικός ο δικός σου καφές; Όπως κι αν τον πίνεις, μπες στο Coffee Island και ανακάλυψέ τον ξανά, μέσα από την τεράστια ποικιλία και την σπάνια τεχνογνωσία των ειδικών.

Exit mobile version