Τι είναι το ντάσι που χρησιμοποιούν συνέχεια στο MasterChef;
- 14 ΑΠΡ 2020
Το ντάσι (dashi) είναι ένας μόνο από αυτούς τους ζωμούς που χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε σάλτσες και σούπες ενώ γίνεται και η βάση για κάποια ψητά. Αποτελείται από 3 μόνο υλικά: νερό, kombu (ένα βρώσιμο είδος φυκιού) και αποξηραμένη παλαμίδα. Πρόκειται για έναν από τους πιο εμβληματικούς ζωμούς της ιαπωνικής κουζίνας που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται στην υψηλή γαστρονομία ανά τον κόσμο.
Το ντάσι μπορεί να μην μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι. Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλο και κάπου όμως θα μπορέσετε να το παραγγείλετε. Αξίζει τον κόπο.