unsplash
ΦΑΓΗΤΟ

Τι είναι το ντάσι που χρησιμοποιούν συνέχεια στο MasterChef;

Το ντάσι είναι ένας από τους βασικούς ζωμούς της ιαπωνικής κουζίνας που τα τελευταία χρόνια έχει κυριαρχήσει στην υψηλή γαστρονομία.
Ανέκαθεν στις εθνικές κουζίνες οι ζωμοί είχαν μια σημαντική θέση. Ήταν, βλέπετε, ένας εύκολος αλλά μαζί και ένας γευστικός τρόπος να μαγειρέψεις. Έτσι, ανά τον κόσμο θα βρεις πολλών ειδών ζωμούς. Ζωμούς που αποτελούνται από κρέας ή ψάρι, από μπαχαρικά, από ζύμες, από αυγά, από λαχανικά. Φαινομενικά έχουν μια κοινή δομή. Πρακτικά, τελείως διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο.

Το ντάσι (dashi) είναι ένας μόνο από αυτούς τους ζωμούς που χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε σάλτσες και σούπες ενώ γίνεται και η βάση για κάποια ψητά. Αποτελείται από 3 μόνο υλικά: νερό, kombu (ένα βρώσιμο είδος φυκιού) και αποξηραμένη παλαμίδα. Πρόκειται για έναν από τους πιο εμβληματικούς ζωμούς της ιαπωνικής κουζίνας που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται στην υψηλή γαστρονομία ανά τον κόσμο.

Το ντάσι μπορεί να μην μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι. Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλο και κάπου όμως θα μπορέσετε να το παραγγείλετε. Αξίζει τον κόπο.

Exit mobile version