Τηγανητές πατάτες, όπως τις έφτιαχνε ο Anthony Bourdain
- 13 ΙΟΥΛ 2021
Το Les Halles έκλεισε το 2016, σχεδόν μετά από 25 χρόνια λειτουργίας, αλλά τίμησε τη μνήμη του chef λειτουργώντας ξανά μόνο για ένα Σαββατοκύριακο, με μια επιλογή από τα αγαπημένα πιάτα του Bourdain. Ακόμα κι αν έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ο chef ηγούνταν της μπριγάδας του Les Halles, δεν σταματάμε να αναζητούμε τη μαγειρική του σοφία, στα πιο απλά πιάτα, όπως οι θρυλικές τηγανητές πατάτες του. Για την παρασκευή τους απαιτείται μπλανσάρισμα και διπλό τηγάνισμα και η παρακάτω συνταγή θα σε καθοδηγήσει να τις φτιάξεις κι εσύ (σχεδόν) σαν τον Bourdain.
Πώς να φτιάξεις της τηγανητές πατάτες του Bourdain από το Les Halles
Υλικά
1 κιλό πατάτες
2,25 λίτρα φυστικέλαιο
Αλάτι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζεις και κόβεις τις πατάτες σε λεπτά μπαστουνάκια περίπου 30 εκατοστά. Τις τοποθετείς σε ένα μπολ σε παγωμένο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά ή ακόμα και όλη τη νύχτα. Ξεπλένεις για να αφαιρέσεις το άμυλο και τις στεγνώνεις σε μία πετσέτα.
Τηγανίζεις τις πατάτες σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα σε παρτίδες στους 140 ° C για 6-8 λεπτά μέχρι να γίνουν ημιδιαφανείς. Αφαιρείς από το λάδι, απλώνεις ομοιόμορφα σε ένα ταψί και τις αφήνεις να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
Τηγανίζεις τις πατάτες σε 190 ° C για 2 έως 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις αφαιρείς από το λάδι.
Όσο είναι ακόμα καυτές, τις ρίχνεις σε μία μπασίνα, προσθέτεις αλάτι και τις ανακινείς. Σερβίρεις σε ένα μπολ.
Κι ένα βοηθητικό video: