Το aperitivo που έχει την ίδια συνταγή από το 1965 μάς χαρίζει κλασικές ιταλικές στιγμές
Ποιο είναι το τέλειο ποτό για να πιεις όταν θέλεις κάτι δροσιστικό χωρίς αλκοόλ;
- 29 ΙΟΥΛ 2024
Έχουμε αγαπήσει την ιδέα του aperitivo, είναι γεγονός. Η ευρέως διαδεδομένη συνήθεια που σχετίζεται με το φαγητό και το ποτό ξεκίνησε από την Ιταλία πριν από αρκετές εκατοντάδες χρόνια και συνεχίζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο.
Μπορεί να συνδυάζει νόστιμες γεύσεις στα πιάτα και ποτήρια γεμάτα δροσιά αλλά ο πραγματικός σκοπός του aperitivo είναι η κοινωνικοποίηση, γι΄αυτό και χρειάζεσαι πάντα καλή παρέα όταν τσιμπολογάς και πίνεις. Τι γίνεται όμως όταν θέλεις να απολαύσεις κλασικές ιταλικές στιγμές χωρίς να καταναλώσεις αλκοόλ;
Το Crodino δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία το 1965 και η συνταγή δεν άλλαξε ποτέ. Μπαχαρικά, ρίζες και βότανα εξάμηνης εκχύλισης δημιουργούν τη μοναδική, γλυκόπικρη γεύση και το χρυσαφένιο χρώμα του μη αλκοολούχου απεριτίφ που αναδεικνύεται στο τέλειο ποτό όταν θέλεις κάτι δροσιστικό χωρίς αλκοόλ.
Εσπεριδοειδή με νότες πορτοκαλιού και πολύπλοκα μπαχαρικά σκάνε στο στόμα με τις πρώτες γουλιές, κάνοντας τη στιγμή του aperitivo μια πραγματική εμπειρία. Όλα όμως πρέπει να γίνουν εκείνη τη μαγική στιγμή που ο ήλιος ετοιμάζεται να δύσει και εσύ χαλαρώνεις συζητώντας με φίλους και ακούγοντας καλή μουσική είτε βρίσκεσαι στο μπαλκόνι είτε έξω.
Το day drinking δεν έχει κανόνες όταν απολαμβάνεις ένα μη αλκοολούχο απεριτίφ που σου δίνει μια γεύση από την Ιταλία είτε βρίσκεσαι σε μία γραφική πλατεία στη Ρώμη είτε στην ηρεμία του σπιτιού σου. Ταυτισμένο πια με την ιταλική κουλτούρα, το Crodino γίνεται ολοένα και πιο αγαπητό σε όλο τον κόσμο, φέρνοντάς μας πιο κοντά να απολαύσουμε τις πιο ωραίες στιγμές.
Εύκολο να το παραγγείλεις αλλά και να το φτιάξεις μόνος σου, δημιουργεί όπου κι αν βρίσκεσαι μια κλασική ιταλική στιγμή σαν κι αυτές που θα αναζητούσες σε ένα ταξίδι σου. Σε ένα ποτήρι goblet, βάζεις πάγο, γεμίζεις με Crodino και προσθέτεις μία φέτα πορτοκάλι. Για περισσότερες φυσαλίδες, μπορείς να προσθέσεις λίγη σόδα.
Μεταφέρεται όπου κι αν θέλεις να πας, από την παραλία μέχρι το εξοχικό ή το νησί που θα κάνεις διακοπές, χάρη στο φίνο μπουκάλι του, για να έχεις πάντα μαζί σου ένα δροσιστικό ποτό χωρίς αλκοόλ, που ταιριάζει στις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Η απόλαυση του aperitivo αποτελεί τελετουργικό στην Ιταλία, καθώς είναι ένας τρόπος για να γιορτάσει κανείς το τέλος της εργάσιμης μέρας και να χαλαρώσει με φίλους πίνοντας κάτι εκλεπτυσμένο και νόστιμο. Η δημιουργία του Crodino συνέβη σε μια ιστορική στιγμή, όταν διάφοροι ποτοποιοί και επιχειρηματίες στην Ιταλία αναζητούσαν μη αλκοολούχα ποτά ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, καθώς οι καταναλωτές ζητούσαν όλο και περισσότερο αυτού του είδους τα προϊόντα: μια τάση που επαναλαμβάνεται σήμερα.