Το απίθανο μπέργκερ που έφτιαχνε ο Schwarzenegger όταν έκανε body building
Ας πούμε την αλήθεια, τo χειροποίητο μπέργκερ του Arnie πρέπει να κηρυχθεί παράνομο και καταχρηστικό.
- 2 ΣΕΠ 2020
Σήμερα, στα 73 του, ο Arnold Schwarzenegger ορκίζεται στην vegan διατροφή, δηλώνει φανατικός οπαδών των προϊόντων φυτικής πρωτεΐνης και συχνά-πυκνά με δημόσιες τοποθετήσεις του, παροτρύνει νέους αθλητές να δρέψουν τα οφέλη της vegan διατροφής (στην περίπτωσή του, κατακόρυφη μείωση της χοληστερίνης).
Όταν όμως ήταν ενεργός στα γυμναστήρια του body building, το κρεατοφαγικό γεύμα του είχε ένα αδιαφιλονίκητο σταρ, το ‘muscle burger’, ένα χειροποίητο γεμιστό μπιφτέκι, που του έδινε όλη την πρωτεΐνη και τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόταν, σε ένα πιάτο. Ας δούμε τα υλικά και τις οδηγίες παρασκευής, όπως αναγράφονται στο βιβλίο ‘Arnold: The Education Of A Bodybuilder’ (σελίδα 156).
Υλικά:
- 500 γραμμάρια κιμάς από μοσχαρίσιο φιλέτο
- 3 αυγά
- 8 crackers ολικής άλεσης (εναλλακτικά 8 κριτσίνια από μαύρο αλεύρι)
- Πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (όχι περισσότερα από 2)
Προετοιμασία:
Με ένα πιρούνι ανακατεύεις τα αυγά με τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Σπας τα crackers σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτεις μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύεις μέχρι το μίγμα να αποκτήσει στερεή, πλούσια υφή. Το βάζεις στον φούρνο (εναλλακτικά, σχάρα) και το μαγειρεύεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει το χρώμα του και να γίνει ζουμερό, όπως ένα κανονικό χειροποίητο μπιφτέκι. Προσέχεις να μην καεί.
Tip: Επειδή δεν είσαι ο Schwarzenegger στα 25-30 του, μπορείς να χωρίσεις το μείγμα σε patty, να ζεστάνεις ψωμάκια και να προσθέσεις ντομάτα, μαρούλι και την αγαπημένη σου αλοιφή, ώστε να κεράσεις φανταστικά σπιτικά μπέργκερ τους φίλους σου. Μπορείς και όχι, αν έχεις φτάσει σπίτι μετά από 4 ώρες προπόνηση στο σπίτι και θέλεις ένα τσουνάμι πρωτεΐνης. Η επιλογή είναι δική σου.