© Tim Russman / Unsplash
ΦΑΓΗΤΟ

Το απλό μυστικό που σε φέρνει πιο κοντά στην τέλεια μπριζόλα

Ξέχνα ό,τι ήξερες: Ο Anthony Bourdain έχει πει όλη την αλήθεια για το σωστό ψήσιμο και πιο συγκεκριμένα τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ και για κανέναν λόγο.

Όσο κι αν η μυρωδιά από τη σχάρα είναι ακαταμάχητη, όσο και αν η μπριζόλα που ψήνεται στα κάρβουνα (ή και στο γκριλ) αποτελεί την εικόνα της απόλυτης ευτυχίας στο μυαλό σου, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις τη βγάλεις από τη φωτιά είναι να την αγγίξεις.

Αυτή ήταν η βασική συμβουλή που είχε δώσει σε όλους τους επίδοξους σεφ ο Anthony Bourdain, σε ένα βίντεο που είχε γίνει viral όταν αναρτήθηκε και ακόμα όμως συνεχίζει να κάνει τον γύρο του ίντερνετ.

Μάλιστα, ο διάσημος σεφ/παρουσιαστής/συγγραφέας μιλάει στην κάμερα με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Λέει τα πράγματα με το όνομά τους και προφανώς δε χαρίζεται σε κανέναν.

Ναι, είναι έξαλλος με όσους κάνουν το πιο παλιό και πιο κοινό λάθος στον πλανήτη, όσον αφορά το ψήσιμο της μπριζόλας.

Σύμφωνα με τον Bourdain, λοιπόν, από τη στιγμή που η μπριζόλα βγει από τη φωτιά και για τα επόμενα 5-7 λεπτά πρέπει να μείνει ανέπαφη.

Απαγορεύεται να την κόψεις, να τη ζουλήξεις ή να την τρυπήσεις για να δεις αν ψήθηκε.

Πρώτον, γιατί συνεχίζει να ψήνεται και δεύτερον γιατί τα ζουμιά της κυκλοφορούν σε όλο το κομμάτι κρέας και βελτιώνουν ακόμα περισσότερο τη γεύση της.

Κοινώς, με το που βγάλεις την μπριζόλα από τη φωτιά, άφησε την ήσυχη και εκείνη θα σε ανταμείψει.

Exit mobile version