Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson
ΣΥΝΤΑΓΗ

Το Bloody Mary του Θοδωρή Παπανικολάου θεραπεύει το hangover

Ο chef φτιάχνει το cocktail που ταιριάζει ιδανικά με το brunch σου.

Μετά από το task που δόθηκε στον Αλέξανδρο Γκικόπουλο να μοιραστεί μαζί μας το viral burger του, σειρά είχε να δοκιμαστεί και ο Θοδωρής με ένα Bloody Mary.

Τι θα χρειαστείς: 100ml βότκα, 500ml χυμό ντομάτας, 1 κ.σ. χυμό lime, λίγες σταγόνες Worcestershire sauce, λίγες σταγόνες Tabasco, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, 2 στικς σέλερι και 2 φέτες lime για το σερβίρισμα, μια χούφτα πάγο.

Εκτέλεση: Ρίχνεις τον πάγο σε μία κανάτα και προσθέτεις τη βότκα, τον χυμό ντομάτας και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτεις τρεις σταγόνες Worcestershire sauce και Tabasco (ή λίγο παραπάνω αν σου αρέσει η πικάντικη γεύση), μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύεις μέχρι να κρυώσει το εξωτερικό της κανάτας και σουρώνεις σε δύο ψηλά ποτήρια. Συμπληρώνεις με πάγο και σερβίρεις με σέλερι και μία φέτα lime.